Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Na dobříšských kurtech proběhl tenisový turnaj mladších žákyň

přidáno: 26. 06. 2019

Začátkem června proběhl v dobříšském tenisovém areálu celostátní turnaj mladších žákyň. Jak turnaj probíhal a kdo se stal vítězem?

Během druhého červnového týdne proběhl v dobříšském tenisovém areálu TenisCentrum Dobříš celostátní turnaj mladších žákyň kategorie A, jehož hlavním partnerem byla firma Fany Gastroservis. Turnaje se zúčastnily nejlepší hráčky České republiky do 12-ti let.

V pondělí 10. června proběhla kvalifikace a v úterý začala hlavní soutěž, do které se nominovalo 48 hráček. U prezence dívky dostávaly akreditační kartu a malý dárek jako vzpomínku na tento týden. Díky velice příznivému počasí turnaj postupoval podle časového plánu. Celý týden mohli diváci sledovat krásné a zajímavé zápasy na nejvyšší úrovni. Hráčky na dvorcích předváděly nejen skvělé tenisové umění, ale také profesionální chování.

Do pátečního turnaje postoupila první nasazená hráčka turnaje Tereza Valentová z TK Sparta Praha a Alisa Oktiabreva z TK Olymp Praha. Dívky předvedly opravdu neskutečný tenis s nádhernými a napínavými výměnami. Po velkém boji zvítězila nakonec Tereza Valentová poměrem 6.4; 6:4, která během celého turnaje neprohrála jediný set a i ve finále potvrdila svoje postavení.

V závěru turnaje proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů, kde byly hráčky obdarovány nejen poháry, ale i několika malými dary. Celý turnaj byl zakončen tiskovou konferencí, na které ředitel turnaje pan Martin Beran poděkoval všem partnerům turnaje a lidem, kteří pomohli tuto akci uspořádat.

autor článku: Eliška Beranová | Tenis Centrum Dobříš