Dnes je čtvrtek 18. duben, svátek má Valerie,
je Mezinárodní den památek a sídel.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

První mistrovství České republiky v Tenis Centru Dobříš dopadlo na jedničku

přidáno: 21. 08. 2018

V minulém týdnu od pondělí 13. do soboty 18. srpna probíhala na kurtech Tenis Centra Dobříš nejprestižnější akce v historii tohoto klubu, a to Mistrovství České republiky starších žákyň.

Vše začalo už v neděli 12. srpna prostorách konírny dobříšského zámku, kde probíhalo slavnostní losování. Hráčky u prezentace dostaly akreditační karty a dárek jako vzpomínku na turnaj v Dobříši. Hned na začátku tohoto ceremoniálu zazněla česká státní hymna v podání dobříšské zpěvačky Terezy Wess. Během losování byli přítomni partneři mistrovství, ale i bývalí hráči světového žebříčku – Bohdan Ulihrach a David Prinosil.

Během celého týdne bylo možné potkat v areálu několik známých tváří. V úterý odpoledne zavítal do areálu na autogramiádu kapitán fedcupového týmu – Petr Pála. Předávání medailí a poháru za 3. místo ve čtyřhře se zúčastnil Bohdan Pomahač (český plastický chirurg, který vedl tým provádějící první úplnou transplantaci obličeje v USA).

Do sobotního finále postoupily hráčky z klubu TK Agrofert Prostějov – Linda Klimovičová a Anna Panchartek. Před finálovým zápasem bylo pro finalistky připravené překvapení – obě hráčky byly přivezeny k finálovému zápasu luxusními vozy. Proběhlo představení hráček, a pak už začal samotný velký zápas. Na finále se přišlo podívat velké množství diváků, kteří hráčky povzbuzovali a dodali zápasu ještě větší důležitost. Během utkání bylo vidět několik krásných a zajímavých výměn. Šťastnější v tomto utkání byla hráčka Linda Klimovičová, která získala titul Mistryně České republiky pro rok 2018.

Závěrem proběhlo slavnostní vyhlášení, kterého se zúčastnili kromě hráček i partneři celého turnaje. Úplným závěrem byla tisková konference, na které ředitel turnaje Martin Beran poděkoval všem partnerům a lidem, kteří pomohli tuto akci uspořádat.

autor článku: Eliška Beranová | Tenis Centrum Dobříš