Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Dobříšský tenis sbíral úspěchy i o prázdninách

přidáno: 07. 09. 2015

Dobříšští tenisté a tenistky nemají oddechu ani o prázdninách. I během nich úspěšně reprezentují Dobříš na nejrůznějších turnajích, a to nejen v kraji.

V červenci se vyhrávalo napříč regionem

O víkendu 11. - 12. 7. 2015 proběhl turnaj mladších žákyň v tenisovém klubu Mníšek pod Brdy. Vítězný pohár zvedla nad hlavu dobříšská Helena Petáková, když ve finále porazila svou kamarádku a deblovou spoluhráčku Veroniku Beranovou. Na 3. místě se umístila Adéla Sedláčková. Čtyřhře kralovala dobříšská Adéla Sedláčková s Eliškou Hradíkovou. Ve finále porazily dobříšský pár - Veroniku Beranovou s Helenou Petákovou. 

V Hostivici se konal turnaj babytenisu, kde jsme měli zastoupení Natálky Syrové. Ze skupiny Natálka prošla bez ztráty hry a ve finále porazila soupeřku Annu Lebruškovou 6:1.

I víkend od 18. - 19. 7. 2015 přinesl vítězství. Nejdříve v Sedlčanech Veronice Beranové, která porazila kamarádku Adélu Sedláčkovou 4:6; 6:3 a 10:8 a vystoupala na nejvyšší stupínek. 

V Dobříši se konal turnaj dorostu, kde zvítězil Jakub Beran. Ve finále porazil Matěje Hojku 6:4; 3:6; 6:0. Dívkám kralovala také domácí Karolína Mlezivová, která ve finále porazila Viktorii Zahrádkovou 7:6; 7:6.

I začátek srpna byl úspěšný

Víkend 8. 8. - 9. 8. 2015 také přinesl ovoce do našeho klubu. Na Dobříši se konal turnaj mladších žáků a žákyň. V turnaji chlapců zvítězil Jakub Vodička (LTC Modřany 2005), kdy ve finále vyhrál až v super-tiebreaku nad Adamem Sembdnerem (SK Tenis Kladno). Turnaj dívek ovládla Barochová Adéla (TJ Sokol Hostivice), která zvítězila nad domácí Helenou Petákovou 6:2, 6:0.

Pořádali jsme i turnaj minitenistů, který bez jediného prohraného zápasu vyhrál domácí Samuel Kleibl.

V Sezimově Ústí se konal turnaj starších žáků kategorie B, ve kterém kraloval Jakub Beran, kdy po setech 6:4,6:3 porazil Mathiase Musila (I. ČLTK Praha).

Jakub Beran spolu s Jiřím Lehečkou vyhráli čtyřhru na mezinárodním turnaji v Mnichově

Minulý týden se konal mezinárodní turnaj chlapců i dívek do 14 ti let a náš klub měl zastoupení Jakuba Berana. Ve dvouhře Jakub prohrál v prvním kole, ale čtyřhra měla jiný scénář. Kluci turnajem procházeli bez ztráty setu až do semifinále. Tady porazili domácí Němce 6:4, 6:7, 10:8 a postoupili do finále. Zde kluci vyhráli první set, ale druhý prohráli a tak o vítězi rozhodoval závěrečný super-tiebreak. Po odvrácení pěti matchballů vyhráli až 15:13 a mohli zvednout vítězný pohár. 

Zde se můžete podívat na celý průběh turnaje čtyřhry:

 

Všem hráčům gratulujeme a přejeme další úspěchy.

autor článku: Eliška Beranová