Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Socialistik Dragster: Závody na strojích co sedlali naši dědové

přidáno: 28. 08. 2020

Letiště ve Dlouhé Lhotě přivítá už tradičně jeden ze závodů seriálu Socialistik Dragster. Závod motocyklů Jawa, ČZ a MZ na vzdálenost 200 metrů s pevným startem přináší vždy skvělou podívanou a neopakovatelné zážitky. Tak si ho nenechte ujít!

Socialistik Dragster je závod pro každého a na jakémkoliv stroji

Socialistik Dragster je seriál závodů, který se koná už několik let a láká víc víc „motocyklových bláznů“. Jen tady totiž na trať vyráží opravdové poklady a diváci zažívají neopakovatelnou atmosféru.

Na startu totiž uvidíte stroje, které se už dneska nevidí, a jak název napovídá, na silnicích jste tyhle motocykly mohli vidět zejména před pádem komunistického režimu. Milovníci a obdivovatelé strojů značky Jawa, ČZ, MZ, ale i Simson, Stadion nebo Jaweta si tady rozhodně přijdou na své.

 „Na letišti ve Dlouhé Lhotě nás/vás, doufejme, opět přivítá krásné počasí, na což jsme si už zvykli a jsme za to moc rádi. Začíná tady totiž už 4. ročník závodů Socialistik Dragsterů!,“ oznamuje Petr alias Kozel ze stáje Chlífáků.

V dnešní době ceny rostou, ale na závodě, organizovaným Chlífáky, vše při starém. Vstupné je lidové a návštěvníci tady z kapsy vytáhnou jen 50 Kč, závodníci pak budou chudší o celých 200 Kč.

Ale přátelé těch zážitků?

„Když pominu urputné sportovní klání, na strojích co sedlali naši otcové, či dědové, je zde cítit přátelská atmosféra a ochota se podělit o pocity, či zážitky z jízdy,“ přibližuje atmosféru celé téhle jedineční sportovní akce Kozel.

Kdo má rád motory všech druhů, naproti přes silnici je Auto Polygon, kde si řidiči mohou vyzkoušet školu smyku, anebo na funkční, vedlejší, přistávací dráze může sledovat přistávající letadla. A máme tu další zážitek jako hrom.

Občerstvení je na místě taky zajištěno. U stánku si můžete dopřát různé pochutiny, jako je guláš, či moderní hamburger, pivo, točenou limonádu. Občerstvení od Káďi je prostě připraveno na všechny věkové kategorie.

Mrkněte jak vypadaly závody Socialistic Dragster ve Dluhé Lhotě v roce 2017 a ty letošní si nenecháte ujít:

„A komu se tato "taškařice" zalíbí, kam na další závod? 19. Září 2020 do Zábědova u Nového Bydžova, všichni jste vítáni!,“ dodává ještě za Chlífáky Kozel a těší se na vás.

 

autor článku: redakce DA