Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

TIP NA VÝLET: Navštivte Mistrovství České republiky ve StreetWorkoutu

přidáno: 12. 08. 2020

Již tuto sobotu 15. srpna 2020 poměří své síly atletky a atleti na největším StreetWorkoutovém hřišti Evropy, které se nachází v Benešově. Odehraje se na něm již 6. ročník Mistrovství České republiky. Tak co si udělat výlet kousek za hranice Dobříšska?

Město Benešov bude hostit nejvýznamnější sportovní událost jednoho z nejprogresivnějších sportů současnosti - Mistrovství České republiky StreetWorkout​ 2020.

"Poptávka sportovců a fanoušků o nejzásadnější sportovní akci toho roku nás motivovala MČR uspořádat i letos. S ohledem na velmi omezené množství sportovních a kulturních akcí, bude tento ročník ještě více koncipovaný jako celodenní sportovně zábavní akce pro celou rodinu se vstupným zdarma,“ uvedla Liliana Větrovcová z Czech Calisthenics Organization.

Mimo samotného závodu se mohou diváci těšit na bohatý doprovodný program a soutěže pro děti i dospělé po celý den. Sportovní exhibice parkour, MMA, pole dance a další. Velký skákací hrad a opičí dráhu pro děti.

Na největší StreetWorkoutové hřiště Evropy, se tak sjedou nejlepší atletky a atleti z celé republiky

StreetWorkout je aktuálně jedním z nejprogresivnějších sportů na světě. Jeho podstata spočívá v tom, že lidé cvičí pouze s vlastní vahou těla na volně přístupných sportovištích. Workout je spojení cvičení a svobodného pohybu. Kromě rychlosti, síly a vytrvalosti zdokonaluje koordinaci a funkčnost těla jako celku. Komplexně zlepšuje fyzickou a zároveň i psychickou kondici, zvyšuje odolnost vůči stresu a pomáhá budovat zdravou, silnou a sebevědomou osobnost.

StreetWorkout dnes spojuje různé lidi z různých vrstev, bez ohledu na věk, pohlaví, rasu, vyznání atp., což je vlastně i samotnou filozofií tohoto sportu. Je to idea čistého sportu, bez jakýchkoli zakázaných anabolických látek, idea zásad zdravého životního stylu, bez alkoholu, drog a tabákových výrobků, myšlenka rovnosti bez předsudků. 

 

MÍSTO KONÁNÍ:

StreetWorkout park

  • Lesopark Sladovka, Hráského 1027, 256 01 Benešov

PROGRAM AKCE

  • 09:00–09:45 hod. registrace
  • 10:00–13:00 hod. kvalifikace
  • 13:00–13:30 hod. doprovodný program
  • 13:30–14:30 hod. semifinále
  • 14:30–15:00 hod. doprovodný program
  • 15:00–16:00 hod. finále
  • 16:00–16:30 hod. vyhlášení

 

CELÁ AKCE, stejně jako DOPROVODNÝ PROGRAM, je zcela ZDARMA.

Více informací a aktuality k akci na facebooku:

 

"Přijďte strávit příjemný den s rodinou nebo přáteli. Bude to stát za to," říkají a zvou vás hlavní organizátoři akce.

autor článku: Ondřej Petr