Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Dobříšští fotbalisté tentokrát předvedli lepší výkon oproti minulým zápasům

přidáno: 13. 11. 2018

Utkání posledního týmu s mužstvem horní části tabulky přineslo vyrovnaný boj. Dobříšští předvedli obětavý výkon, dvakrát v utkání vedli, dvakrát nastřelili břevno, a nakonec si připsali jeden bod, což bylo po průběhu utkání určitým zklamáním.

Pro domácí fanoušky bylo překvapením, že tentokráte si kapitánskou pásku navlékl Filip Dort a ještě větším, že Robert Talůžek nastoupil na hrot útoku. Ten již v 6. minutě poslal hlavou do sítě centr V. Šraina z rohového kopu. Hosté pak častěji ohrožovali domácí branku centry a dlouhými autovými hody. Po zmatku před bránou nedorazili do sítě míč Čížek ani Matas, stejně jako o chvíli později opět Matas. Na druhé straně po centru Kozohorského nedokázal míč dopravit do brány Talůžek a po přihrávce Dorta ani Matějka. Ve 24. minutě po netaktickém vyběhnutí Jechorta umístil míč do brány hlavou po centru Skopového Čížek. Po přímém volném kopu Dorta vytěsnil gólman míč na břevno a dezorientovaný Procházka zblízka branku netrefil. Do šance se dostal i Čížek, Jechort byl však na místě. V poslední šanci první půle krásně vystřelil z osmnácti metrů J. Šrain, míč však opět zastavilo břevno.

I druhá část utkání přinesla vyrovnaný průběh

Do šance se dostal hostující Kůžel, ale vyslal nedůraznou střelu. V 63. minutě vyhodil Jechort míč k půlící čáře na Horáčka, který proběhl až k „šestnáctce“ a střelou na zadní tyč zajistil domácím opět vedení. Vzápětí se prodral do šance Talůžek, nastřelil však jen vybíhajícího brankáře Valeše. Dobříšští se pak ubránili po zmatku před gólmanem, ale v 74. minutě střelu Habarta nešťastně tečoval Pokorný a hosté se tak dostali lacino k vyrovnání. V závěru se obě mužstva snažila o rozhodující gól. Hra se přelévala ze strany na stranu. Valeš neudržel střelu J. Šraina a dobíhající Talůžek trefil jen padajícího gólmana. Poslední šanci ke vstřelení branky měl ještě hostující Kůžel, Jechorta však nepřekonal a další střelu zablokoval Procházka.

Rozstřel ze značky pokutového kopu rozhodly až sedmé pokusy

Za hosty byli úspěšní Knakal, Habart, Kůžel, Blažek a Braun, ve třetí a šesté sérii nepřekonali brankáře Matas a Ruda, za domácí proměnili Dort, Masopust, V. Šrain a Junek ve čtvrtém pokusu trefil brankáře J. Šrain, v šestém překopl bránu Horáček a v sedmém neuspěl Talůžek. Utkání tak na penalty skončilo Dobříš – Tachov 4:5.

Dobříš: Jechort – Horáček, Procházka, Pokorný, V. Šrain – Kozohorský (77. Masopust), J. Šrain, Dort, Junek – Matějka (81. Karas), Talůžek

Branky: 6. Talůžek, 63. Horáček – 24. Čížek, 74. Habart. Rozhodčí: Vrchota. ŽK:  0 - Matas, Vrchota

Statistiky: Střely: 13:8, z toho na branku: 10:6. Rohové kopy: 4:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 14:21

B-tým slavil výhru

Zápas odpovídající úrovni spodních pater tabulky I.B třídy, vyhráli zaslouženě domácí hráči, kteří si vypracovali více šancí. Ti si již v úvodu mohli zajistit dostatečný náskok. Budínský sám před gólmanem svou příležitost neproměnil, Čihák napálil míč do tyče a po rohovém kopu Modlík pálil do břevna. Jedinou šanci domácích nevyužil Másílko. Ve druhé půli Čihákův pokus vyrazil brankář Smutný na roh a na druhé straně napálil Houha břevno. Cíl v brance nenašla ani střela Suchana a v největší šanci se ocitl Houha, který obešel Webera, ale než si stačil míč zpracovat, stačil ještě dobříšský gólman zasáhnout. Nakonec rozhodl Čihák, jehož centr usměrnil do vlastní branky Samko. Utkání skončilo Dobříš – Rudná 1:0.

Dobříš B: R. Weber – Tomášek, Zbíral, Modlík, Dušek – Čihák, Suchan (89 .Malý), Semančík, L. Kuchař – Kukol, Budínský

Branka: 81. vlastní. Rozhodčí: Meščan. ŽK: Weber – 0

autor článku: Radim Weber