Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Kvalitní fotbalové derby dobříšského A týmu rozhodla poslední čtvrt hodina

přidáno: 04. 09. 2018

Páté kolo divize A týmu svedlo opět tradiční okresní rivaly. Průběhu zápasu by spíše odpovídal remíze, ale poslední gól vstřelili domácí, a proto se radovali ze tří bodů. Sedlčanští častěji stříleli, zatímco dobříšští hráči se snažili dopravit míč do sítě po rychlých protiútocích a kombinační hře. Ani dobříšský B tým o víkendu vítězství neslavil.

Úvod zápasu patřil hostům, ale domácí se odhodlali k první střele. Byl to Lípa, jehož střela přes hlavu se do brány nevešla. Dobříšští hráči odpověděli v 7. minutě a to hned gólem. Pokorný poslal do úniku Junka, jehož první střela se odrazila od tyče, ale odražený míč již zaplul do sítě. Sedlčanští poté přidali a Němec v dobré příležitosti neprostřelil Jechorta. Na druhé straně přímý volný kop V.Šraina vyrazil gólman Glogar. Možnost navýšit skóre měli hosté, když po „malé domů“ zahrál Glogar nuceně rukou. Nepřímý kop však dobříšští špatně rozehráli. Následovala série rohových kopů domácích, po kterých dvakrát zahrozil Kdolský, avšak branku netrefil. To se povedlo ve 28. minutě Dvořákovi, jehož střela k tyči ze šestnácti metrů skončila v dobříšské brance. O devět minut později po rohu zblízka, nastřelil Vystyd hlavou břevno a míč odražený od země hlavičkoval Talůžek z brankové čáry. Asistent rozhodčího, zřejmě jako jediný přítomný, viděl míč již v bráně a Sedlčany se tak ujali vedení. V závěru první části měl ještě příležitost Senft, ale jeho pokus vytěsnil Procházka na roh.

Druhou půli začali aktivněji hosté

V největší šanci se po Matějkově přihrávce ocitl Talůžek, ale obránce ještě stačil míč zablokovat. Po centru Kdolského nikdo z domácích nedorazil balón do sítě a na druhé straně Junkovi ukopl míč na poslední chvíli Glogar. Příchod Šebka do hry pak přinesl jeho dlouhé auty a několik možností dorazit míč do sítě, příchod Karase pak hru na tři útočníky. Sedlčanští měli možnost po akci  Lípy se Senftem navýšit skóre, ale Liška stačil míč vykopnout z branky. V 77. minutě se hosté dočkali vyrovnáni. Dort se před „vápnem“ dostal k míči, prošel do „šestnáctky“ a přesnou střelou srovnal skóre. Za tři minuty se dostal ke střele před „vápnem“ Lípa a na jeho střelu si sice Jechort sáhl, ale nedokázal zabránit brance. Závěrečná snaha Dobříše o vyrovnání již nevedla k cíli, naopak domácí mohli dvakrát Lípou potvrdit vítězství. I tak lze říci, že obě mužstva předvedla dobrý kvalitní výkon, štěstí však stálo na straně sedlčanských hráčů. Utkání tak skončilo Sedlčany - Dobříš 3:2.

Dobříš: Jechort – Kozohorský (72. Karas), Procházka, Talůžek, Liška - Pokorný – Junek (77. Horáček), J. Šrain, V. Šrain – Dort, Matějka (62. T. Šebek).

Branky: 28. Dvořák, 37. Vystyd, 80. Lípa – 7. Junek, 77. Dort. Rozhodčí: Cihlář. ŽK: Brotánek, Krůta -  Procházka, Kozohorský, Talůžek, J. Šrain. Diváků: 439.

Statistiky: Střely: 16:7, z toho na branku: 8:5. Rohové kopy: 9:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:19.

B tým také neslavil

Dobříšští fotbalisté odjeli na půdu soupeře se šesti dorostenci a v první půli do přestávky snížili na rozdíl jednoho gólu. Ve druhé půli brzy vedli Zdice 4:1 a Dobříši se podařilo šest minut před koncem už jen snížit.

Dobříš: R. Weber – Zbíral, Kratina (46 Dušek), Krmela, P. Šebek, Šiška, Matějů, Koller, Štěpán (52. Mařík), V. Weber, Semančík. Branky: 23., 31. a 48. Krůta – 38. P. Šebek, 84. Mařík. Rozhodčí: Zoufalý. ŽK: Pech, Krůta – Krmela, Koller. Diváků:150.

autor článku: Radim Weber