Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Sobotní fotbalový zápas „A“ týmu se rozhodl až v posledních deseti minutách

přidáno: 11. 09. 2018

Kdo přišel na zápas divizní soutěže „A“ týmu až na posledních deset minut, nemusel litovat. Do té doby se hrál nezáživný fotbal s minimem šancí. Domácí hráči kombinovali daleko od brány a pokusy o rychlý brejk nevycházely. Hosté se více snažili, ale i oni se dostali jen minimálně do šancí. Teprve závěr přinesl dramatické rozuzlení, ve kterém byli dobříšští hráči šťastnější.

O první střelu se pokoušel přeštický Skála, mířil však vysoko podobně jako Dort z přímého volného kopu. Za zmínku pak stojí hezké uvolnění Kozohorského, ale jeho střela gólmanovi Růžičkovi moc práce nepřidala. První větší příležitost si vypracoval V. Šrain, avšak Mudra stačil jeho centr ukopnout na roh. Ve 36. minutě po problémech v rozehrávce vybojoval Strejček míč na Talůžkovi a po jeho přihrávce poslal Zdeněk míč do prázdné brány.

Ani druhá půle změnu do průběhu utkání dlouho nepřinesla

Šance měli zpočátku pouze hosté. Strejček po samostatném úniku střílel vedle branky a stejnému hráči zabránil ve skórování obětavým skluzem Liška. Přímý volný kop Duchka podběhl zdí, ale Jechort gólu zabránil. Teprve závěr zápasu po vystřídání v domácím týmu přinesl dramatické rozuzlení. Po přihrávce V. Šraina nesedla střela Kozohorskému a hostující gólman si poradil i se střelou Dorta. Pět minut před koncem poslal Liška balón do „šestnáctky“, Talůžka hosté neodstavili od míče a Matějka stačil dorazit míč do brány. Za tři minuty však dobříšská obrana zaspala. Přibáň našel přihrávkou za obranu Beštu a ten zajistil Přešticím opět vedení. V závěru vrhli dobříšští hráči všechny síly do útoku. Po rohovém kopu prodloužil hlavičku Talůžka Horáček nad bránu, ale v nastaveném čase po přímém volném kopu V. Šraina se trefil Dort hlavou a srovnal skóre utkání. Penaltový rozstřel pak Dobříši vyšel, když postupně uspěli Dort, Masopust, V. Šrain, J. Šrain a Horáček. Za hosty ve druhé sérii překopl bránu Bešta a tím rozhodl o dvou bodech domácích fotbalistů.  Dobříš – Přeštice 2:2 na pen. 5:3. Trenér Martin Šrain po zápasu uvedl: „Hráli jsme příliš opatrně, bázlivě. Schází nám hlavně Štěpán Maryška, na kterého hráči spoléhají. Ani soupeři se příliš nedařilo. Využil však dvě chyby v obraně. Remíza je spravedlivá a mužstvo můžu pochválit pouze za bojovný výkon v závěru utkání.“ 

Dobříš: Jechort – Kozohorský, Procházka, Talůžek, Liška – Pokorný (75. Masopust) – Junek (46. Matějka), J. Šrain, V. Šrain – Dort, Karas (75. Horáček)

Branky: 85. Matějka, 92. Dort – 36. Zdeněk, 88. Bešta

Statistiky: Střely: 6:9, z toho na branku: 5:4. Rohové kopy: 4:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:16

„B“ tým nebodoval

Dobříšští přijeli se čtyřmi dorostenci, kteří stejný den hráli dopoledne za svůj tým. Dala se tedy čekat porážka. Hráči odolávali asi šedesát minut, kdy byl stav 1:0, pak již došly síly a brankostroj domácích (dvě branky z pokutových kopů) se rozjel. Králův Dvůr B - Dobříš B 9:0.

Dobříš B: R. Weber – Zbíral, Krmela, Koller, Štěpán, V. Weber, Semančík, Mařík, Šť. Kuchař, Korynta, Škodný

autor článku: Radim Weber