Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Ligový fotbalový tým v Dobříši letos neuvidíme

přidáno: 07. 08. 2018

Dobříšští fotbalisté tuto sobotu 4. srpna svedli boj v pohárové soutěži Mol Cup. Na konci zápasu se však z postupu neradoval dobříšský tým, ale tým protihráčů z Mostu. Proč se vítězství nepodařilo?

Los Mol Cupu zavedl tentokráte dobříšské fotbalisty do Mostu na hřiště nováčka divizní soutěže. Naše hráče motivovala vzpomínka na loňský úspěšný ročník, ovšem tentokráte tam přijeli nekompletní a neúčast hlavně Talůžka byla znát.  Do utkání hrané v první půli za parného počasí na velkém stadionu před hrstkou diváků, rozhodl úvod druhé půle, ve kterém domácí získali dvoubrankový náskok.

První poločas přinesl vyrovnanou hru

O první neúspěšnou střelu se pokusil domácí Šedivý a za dobříšské střílel těsně vedle branky Maryška. Po dlouhém autu posledně jmenovaného postupoval na brankáře Matějka, ale vracející se Šoupa střele zabránil. Nebezpečnou střelu vyslal opět Maryška, ale opět minula těsně branku Cafourka. V 16. minutě prošel Valenta přes obranu a bezpečně vstřelil úvodní gól domácích. Vyrovnat mohli dobříšští po té, co J. Šrain vybojoval míč na Schettlovi, Semančík přihrál Maryškovi, který prostřelil Cafourka mezi nohama, ale Šoupa stačil ještě z brankové čáry míč odkopnout. Na druhé straně vytáhl Weber střelu Valenty z bezprostřední blízkosti. Vyrovnání se dočkali hosté tři minuty před koncem první půle. Maryškovu první střelu sice brankář vyrazil, ale Semančík vrátil míč Maryškovi, který se nemýlil. Poté ještě střílel po rohovém kopu Masopust do středu brány.

Druhou půli začali mostečtí převahou

Do hry nastoupil po dlouhé době i Filip Dort a trenér Šrain pozměnil sestavu. Dvěma velkým šancím Schettla sice Weber zabránil, ale v 57. minutě Stožický obloučkem ze sedmnácti metrů dobříšského gólmana překonal. Za dvě minuty Schettl střelou přes zeď z přímého volného kopu z osmnácti metrů vstřelil třetí úspěch domácích. Domácí pak mohli přidat i další gól, ale Stožický se ukopl. Dobříšští se pak vymanili z převahy soupeře. Semančík v dobré pozici ještě neuspěl, ale v 68. minutě zakončil pěknou kombinační akci Masopust a snížil stav utkání. Snahu Dobříše o srovnání však zastavil v 75. minutě Lácha. Ten po přímém volném kopu a hlavičkovém souboji zužitkoval přihrávku Rubeše. Pak však dorazila na mostecký stadion silná průtrž mračen a spolu se silným větrem odešel fotbal. Dohrávalo se již na hranici regulérnosti a bez šancí. Dobříšští diváci se tak letos ligového týmu V Lipkách nedočkají. Utkání skončilo Most - Dobříš 4:2.

autor článku: Radim Weber