Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Dobříšští fotbalisté o víkendu vstoupili do nového ročníku divize

přidáno: 13. 08. 2018

Zápas s týmem z Mariánských Lázní nesl všechny znaky úvodu soutěže, časté chyby hlavně v útočné fázi na obou stranách. V první půli měli sice hosté více ze hry, ale na rozdíl od domácích se jim nepodařilo skórovat. Druhá půle přinesla více šancí na obou stranách a Dobříši se podařilo třetím gólem rozhodnout zápas.

První příležitost měl domácí Talůžek, ale neuspěl. Hosté si pak vytvořili sérii šancí. Únik Pěčka zastavil včasným vyběhnutím Jechort, hlavička Štěpána skončila vedle branky a po centru Drahoráda střílel Nedbalý jen do obránce Lišky. Dobříšští byli úspěšnější. Z prvního rohového kopu v 16. minutě poslal Dort polovysoký centr na přední tyč a gólman hostů si srazil míč do sítě. Hosté poté měli více ze hry, avšak dobříšská obrana pracovala spolehlivě a centry bezpečně sbíral Jechort. Domácí se soustředili na brejkové situace a po jedné z nich po akci V. Šraina střílel Maryška jen do obránce. Minutu před přestávkou zahrával autový vhoz Maryška, Talůžek se „prožongloval“ do šance a vstřelil druhý úspěch domácích. V poslední minutě mohli hosté snížit, když z úhlu pálil Pěček, ale Jechort vyrazil míč na roh.

Druhá půle přinesla lepší fotbal. Hosté se snažili o kontaktní gól, domácí pak využívali protiútoky, po kterých přišly i fauly. První přímý kop poslal Dort z pětadvaceti metrů do břevna, ale v 57. minutě Václav Šrain z osmnácti metrů umístil míč z trestného kopu  na tyč, od které se odrazil potřetí do branky. Vzápětí mohli hosté snížit, avšak oblouček Mauleho vykopl z čáry J. Šrain. Ve velké šanci neuspěl Pěček, který nevyužil netaktické vyběhnutí Jechorta a netrefil prázdnou branku. Na druhé straně po centru Dorta J. Šrain v dobré pozici si zpracoval míč rukou. V dalších možnostech pak V. Šrain střílel do gólmana Jacko-Lysáka, Maryškův přímý volný kop skončil těsně vedle branky a po Maryškově přihrávce Matějka nastřelil gólmana. Jechort v závěru zlikvidoval reflexivně i samostatný únik Sadílka a v nastaveném čase  se mohli prosadit střídající hráči. Po přihrávce Semančíka však neuspěl Šum. „Výsledek lepší než výkon,“ uvedl asistent trenéra a hráč Filip Dort. Utkání tak skončilo Dobříš – Mariánské Lázně 3:0.

Dobříš: Jechort – Horáček, Procházka, Talůžek, Liška (72. Kozohorský) – Junek (85. Šum), J. Šrain (80. Matějka), Masopust (74. Pokorný), V. Šrain – Maryška (90. Semančík), Dort

Branky: 16. Dort, 44. Talůžek, 57. V. Šrain

Rozhodčí: Starý ŽK: Talůžek, J. Šrain – Cinkanič, Parák

Počet diváků: 450

Statistiky: Střely: 11:10, z toho na branku: 7:3. Rohové kopy: 4:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:11.

autor článku: Radim Weber