Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Neproměněné šance a penalta v závěru rozhodly ve fotbalovém zápase „A“ týmu

přidáno: 24. 04. 2018

Po dvou porážkách v řadě potřebovali dobříšští hráči z „A“ týmu body i z cizího hřiště. Jak probíhalo utkání proti týmu z Klatov? A jak se dařilo o víkendu „B“ týmu?

V první půli se hrálo většinou na polovině hostů, ale šance si vytvořily oba týmy zhruba ve stejném množství. Druhá půle měla vyrovnaný průběh a dobříšští mohou litovat neproměněných šancí. Rozhodující bod zajistil nakonec klatovským hráčům rozhodčí, když posoudil souboje Lišky a Krůty s domácím hráčem jako nedovolené a nařídil v poslední minutě penaltu. 

Průběh utkání byl vyrovaný

V první půli měli domácí mírnou převahu a často hrozili z centru ze stran, dobříšští se pokoušeli o rychlé protiútoky. Šance se střídaly na obou stranách. V dobré možnosti překopl bránu Požárek, po dlouhém autu neuspěl Matějka v souboji s brankářem, další střelu Požárka zablokoval Pokorný a Maryška z úhlu neprostřelil domácího gólmana Rojíka. I v dalším průběhu se blýskalo na obou stranách. Hlavička Mészárose skončila vedle brány  a na druhé straně po centru V. Šraina střílel „z voleje“ Maryška, ale Rojík se vyznamenal. V závěru první části sólo Matějky zlikvidoval včasným vyběhnutím domácí brankář a krátce na to, po dalším souboji obou hráčů, se do šance dostal Maryška, ale ve skórování mu zabránil domácí obránce. Ve druhé půli ve vyrovnaném průběhu domácí často, ale nepřesně stříleli, dobříšští hráči se pokoušeli o zakončení po kombinačních akcích. Rojík si poradil s přímým volným kopem Maryšky a Šedivý na druhé straně vytáhl prudkou hlavičku Požárka. Střela Junka mířila vysoko, a pak měl velkou šanci Maryška, který obešel brankáře, přihrál před opuštěnou branku, ale domácí hráč stačil ještě míč odkopnout. V závěru nejprve Šedivý výborně vyrazil střelu z trestného kopu a v poslední minutě po souboji s Liškou posoudil rozhodčí teatrální pád Třísky jako faul a z penalty vstřelil Krejčí jedinou branku zápasu. V závěru v emocích obdržel V. Šrain druhou žlutou kartu. Zápas tak dopadl Klatovy - Dobříš 1:0.        

Hodně neproměněných šancí rozhodlo v utkání „B“ týmu

Domácím z Dalekých Dušníků se v posledních zápasech daří, a tak se dal čekat vyrovnaný souboj. Již v prvních minutách mohli vést dobříšští o dvě branky. Po rohovém kopu nehlídaný Procházka hlavičkoval nad branku a krátce na to se před brankářem objevil osamocený Karas, ale ani on neuspěl. Hosté i v dalším průběhu dominovali, útočili většinou po pravé straně přes Procházku, ale své příležitosti nedokázali proměňovat. Naopak v 18. minutě překvapil Webera přízemní střelou z dvacetipěti metrů Burian a vstřelil jedinou branku zápasu. Domácí po té místy hru vyrovnali, ale přesto měli dobříšští další šance. Střelecky neuspěl Karásek a míč neprotlačili hráči do brány ani po závaru při rohovém kopu. V závěru první půle brankář Weber zlikvidoval velkou šanci domácích a v zápětí minul hostující Kuchař hlavou branku z bezprostřední blízkosti.

Ve druhé půli nebyla převaha Dobříše již tak markantní

Dušničtí hrozili často po rohových kopech. Weber vytáhl na roh střílený centr Sklenáře, po přímém volném kopu zabránil Mannovi ve skórování výborný gólman Kobík. Kuchař pak z brankové čáře vykopl střelu L. Kobíka a na druhé straně trestný kop Kuchaře mířící do branky vyhlavičkoval Burian. V hektickém závěru nejprve neproměnil svou příležitost Mann a Šimkovi zabránil ve  skórování R. Weber. Malé derby v I.B třídě hrané před výbornou návštěvou přineslo hezký útočný fotbal, bez zbytečných záludností a bylo se tedy na co dívat. Snad jediným kazem bylo chování části domácích fanoušků, kteří častovali nevybíravými slovy dobříšské hráče. Utkání skončilo Daleké Dušníky – Dobříš B 1:0. Trenér Dobříše Miloš Krátký řekl:Hráli jsme podle mého názoru nejlepší fotbal v sezoně, bohužel jsme nebyli schopni vstřelit gól. Jenom v první půli jsem napočítal sedm „tutovek“. V závěru pak už chyběl klid v zakončení!"

autor článku: Radim Weber