Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

PŘEDKOLO MOLCUPU VYŠLO NA VÝBORNOU

přidáno: 19. 07. 2017

Dobříšští fotbalisté zahájili své tažení další sezonou zápasem turnaje MOLCupu. Před výbornou návštěvou se hrál hezký útočný fotbal. Kromě prvních 25 minut měli sice hosté převahu, avšak dobříšským hráčům vycházely rychlé protiútoky a když k tomu připočteme výborný výkon brankáře, tak se zrodil jasné vítězství nad divizním týmem. MFK Dobříš nabízí práci s fotbalovými nadějemi !

Dobříš – SK Kladno 5:2 (3:1)

Oba týmy začaly utkání v útočném stylu a bylo se na co dívat. Za domácí střílel Maryška do boční sítě a krátce na to opět v šanci podklouzl. Za hosty se pokoušel bezúspěšně o střelu dvakrát Kroutil. V 18. minutě připravila nová akvizice Dobříše Jan Šrain míč Dortovi a ten poprvé přesně zacílil do brány. Kladenští se snažili okamžitě o vyrovnání, avšak Kroutilovu střelu vykopl z branky Rychlík a po jeho zahrání Hanzlík střílel z metru do tyče. Na druhé straně po autovém hodu Dorta mohl navýšit skóre J. Šrain, ale hostující brankář zachránil. Ve 26. minutě neproměnili svoje šance Dort s Maryškou, ale Junek  to stačil napravit a tak se dobříšští dočkali dvoubrankového vedení. Za tři minuty rozehráli hosté přímý volný kop a Suchý hlavou snížil. Po tomto gólu se kladenští hosté začali vzpamatovávat, vytvořili si převahu, výsledkem byla však jen série rohových kopů, tvrdá střela Kafky, kterou Šedivý vyrazil a možnost Hanzlíka, které zabránil včasným zásahem Petrlík. Minutu před přestávkou se Dobříši povedl opět rychlý brejk, na jehož konci překvapil z úhlu gólmana Tesaře Maryška a domácí tak šli do druhé půle opět do dvoubrankového vedení.

I ve druhé části utkání se kladenští hráči tlačili do útoku, avšak v 52.minutě přišel další rychlý útok. V. Šrain poslal přesný pas Junkovi a ten přidal čtvrtý úspěch. Krátce na to se hezky uvolnil Junek, přihrál J. Šrainovi, ale obránce stačil míč včas ukopnout na roh. Snaha kladenských o korigování výsledku narážela na pevnou obranu a výborného Šedivého. Střelu Kafky zlikvidoval dobříšský brankář za pomoci Talůžka a poradil si i se střelou Čížka. Na druhé straně se Maryška protáhl podél brankové čáry, jeho přihrávku však domácí do sítě nedorazili. Šedivý pak v závěru kouzlil. Neprostřelil ho Hanzlík, po přímém volném kopu zachraňoval po hlavičce vlastního stopera Talůžka a vrcholným číslem byl zákrok, když vyrazil míč odražený po hlavičce Hanzlíka tyče a ještě stačil okamžitě zachytit jeho dorážku zblízka. Když dobříšského gólmana nepřekonal ani Čížek, přišel pro Kladenské další trest. Dort našel v 85. minutě dlouhým pasem střídajícího Karase a ten přidal pátý gól. Dvě minuty před koncem překvapil dobříšského brankáře střelou z přímého volného kopu Hanzlík a stanovil tak konečné skóre utkání.

V sobotu 22. 7. v 17.00 hodin hrají dobříšští fotbalisté první kolo MOLCupu s mužstvem FK Litoměřicko.

Branky: 26 a 52. Junek, 18.Dort, 44.Maryška, 85.Karas – 29.Suchý, 88.Hanzlík

Rozhodčí: Matoušek.

ŽK:J.Šrain, Talůžek – 0.

Diváků: 500.

Dobříš: Šedivý – Procházka, Talůžek, Rychlík, Petrlík – Junek (79. Karas), J.Šrain, O.Puchmajer, V. Šrain - Dort, Maryška (87. Tran).

 

Výbor MFK Dobříš stále hledá trenéra a vedoucího pro mužstvo mladší přípravky

Kontakty

Pavel Hasman 

603 416 528

p.hasman@email.cz

Martin Hemr

602 419 895

m.hemr@anbremetall.cz

autor článku: Radim Weber