Dnes je úterý 16. duben, svátek má Irena.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Dobříšským týmům se stále nedaří i přesto, že bojují

přidáno: 16. 05. 2018

Na Dobříš přijel o tomto víkendu lídr tabulky divize skupiny A a přesvědčil o svých kvalitách. I když ani dobříšští fotbalisté nepředvedli špatný výkon, rychlé kombinační akce hostů dělali domácím velké problémy.

Úvod zápasu měli v režii hosté z lázeňského města, ale vystavovali se často do ofsajdů. V první velké příležitosti hostů napálil Maňák tyč. Odpovědí Dobříše byl pokus Krůty, který zasáhl protihráče a přímý volný kop Maryšky těsně nad břevno. Další velkou příležitost měli karlovarští hráči po „malé domů“, kdy Šedivý připravil míč Geňovi, který touto šancí pohrdl. Ve 26. minutě napřáhl z dvaceti metrů Krlička a proti jeho střele byl gólman Šedivý bezmocný. Dobříšští po této brance přidali, avšak Maryška v dobré pozici překopl, po trestném kopu stejného hráče se míč odražený od zdi vrátil před bránu, ale hlavička Krůty skončila vedle branky. Po úniku Junka nestačil Maryška zkrotit polovysoký centr a tak se skóre neměnilo. Dvakrát neuspěl na druhé straně Kalina a po přímém volném kopu Šebka nedosáhl na míč Talůžek.      

Druhou půli zahájili lépe dobříšští hráči

Po rohu Junka hlavičkoval Talůžek nad bránu a z úhlu nepostřelil brankáře Strnada Maryška. Pak se dostali ke slovu opět hosté. Úspěšný nebyl únik Geni a Maňák tentokráte nastřelil břevno. Když po rohovém kopu Maryškova střela minula branku, přišel v 71. minutě další úspěch Varů. Poté, co se míč odrazil od rozhodčího, dostal se k němu Geňo a jeho střela k tyči znamenala druhý gól. Dobříšští pak riskovali hru na tři obránce a snažili se o kontaktní gól. Karas sice mířil vedle branky, ale v 75. minutě se stejný hráč prodral přes protihráče a střídající Matějka snížil. Snahu dobříšských o vyrovnání definitivně zhatil v 82. minutě Krlička, který prošel slalomem přes několik hráčů k rohovému praporku, po té ještě prošel podél brankové čáry a jeho přihrávku proměnil ve třetí gól Kalina. V závěru pak ještě Karas zblízka nastřelil míč do obránce a v nastaveném čase do otevřené obrany zakončil Geňo čtvrtou brankou. Výsledek zápasu Dobříš – Karlovy Vary 1:4 je pro Dobříš až příliš krutý a znamená velké komplikace v boji o záchranu. Asistent trenéra St. Puchmajer řekl:Proti silnému soupeři jsme nepředvedli špatný výkon. Ovšem tento tým je v zakončování velmi efektivní a naše chyby dokázal zúročit.“

„B“ tým soupeřům také podlehl

Proti průměrnému soupeři nastoupili dobříšští fotbalisté z „B“ týmu ve velmi kombinované sestavě bez hrotových útočníků. To se také projevilo i na vývoji a výsledku utkání. Hrálo se velmi tvrdém povrchu, a přestože byl zápas v poli vyrovnaný, před brankou byli dobříšští hráči zcela neškodní. Jedinou nebezpečnou střelu vyslal těsně nad domácí bránu Kuchař. Loděničtí hráči si přece jen nějakou šanci vytvořili. V první půli však se jim skórovat nepodařilo. Ovšem v 50. minutě po Kuchařově nepovedené „malé domů“ domácí Novák pohodlně skóroval. Dobříšští se sice snažili o vyrovnání, ale do šance se prakticky nedostali. V závěru podnikali domácí protiútoky do otevřenější obrany a sedm minut před koncem Mráz střelou k tyči rozhodl o třech bodech. Třetímu gólu Loděnic ještě v závěru zabránila tyčka. Utkání tak skončilo Loděnice - Dobříš B 2:0. Trenér Karel Kadlec: "V takovéto sestavě bez útočníků se nedalo hrát. Museli jsme improvizovat a  za celý zápas jsme nevystřelili na branku."

autor článku: Radim Weber