Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Pro dobříšské fotbalisty naděje na záchranu v divizi klesá

přidáno: 08. 05. 2019

Dobříšští fotbalisté z A–týmu potřebovali v dalším utkání bodovat, aby si udrželi naději na udržení se v soutěži. Již podruhé v tomto roce však zaspali úvod.

V první minutě po centru Pyška dorazil míč do sítě zblízka Bělohlávek. Jinak byl v poli úvod zápasu vyrovnaný, ale domácí byli před brankou nebezpečnější. První  nebezpečnou střelu na hořovického brankáře vyslal J. Šrain nad břevno. Pak rychlý protiútok dvojice domácích útočníků Přibyl Bělohlávek skončil střelou těsně vedle, stejně jako pokus Pyška. V 18. minutě se však opřel do míče z dvaceti metrů Borkovec a vstřelil druhý gól domácích. Dobříšští odpověděli za minutu, kdy po akci Pokorného se prosadil Maryška. Po této kontaktní brance hosté přidali, ale na šance to bylo vyrovnané. Střelu Borkovce tečoval dobříšský hráč na roh, rychlý útok Maryšky skončil střelou Matějky do gólmana Grégra, po centru Maryšky minul míč hlavou Talůžek a Junek se ukopl a na druhé straně po centru Pyška střela Balvína gólem neskončila.

Ve druhém poločase měli dobříšští hráči zpočátku více ze hry, ale chybělo přesnější zakončení a finální přihrávka. Po přihrávce Matějky střílel Junek jen do brankáře a po autovém hodu Maryšky se hosté dožadovali odpískání penalty za zákrok na Talůžka. Rozhodčí však byl jiného mínění. Nebezpečná hlavička Krupičky skončila těsně vedle Jechortovi branky a v 67. minutě překvapil Jechorta střelou z 30 metrů Klimeš. Hořovičtí hráči se uklidnili a kontrolovali vývoj utkání. Hosté měli jedinou šanci po přímém kopu J. Šraina, ale nikdo z hráčů po zmatku míč nedorazil. Domácí pak přidali ještě dvě branky. V 74. minutě prošel Mach a úspěšně zakončil, stejně jako za sedm minut Zítek úspěšně obstřelil dobříšského brankáře. Utkání tak skončilo Hořovicko - Dobříš 5:1 (2:1).

Dobříš: Jechort – Masopust (43. Horáček), Procházka, Talůžek, Pokorný - Junek, J. Šrain (82. Petrlík), Puchmajer, V. Šrain - Matějka (55. Kozohorský), Maryška.

Branky: 1. Bělohlávek, 18. Borkovec, 67. Klimeš, 74. Mach, 81. Zítek – 19. Maryška. Rozhodčí: Švagr.  ŽK: Zítek, Krupička, Borkovec - J. Šrain, Diváků: 130. 

Statistiky: Střely: 13:10, z toho na branku: 6:6. Rohové kopy: 5:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 17:20.

B-tým s Hořovickem bodoval!

„Béčko“ Dobříše pokračuje v sérii vítězství, kterou prodloužilo již na čtyři zápasy. V utkání dvou posledních týmů se hrál v první půli vyrovnaný zápas s řadou nepřesností. Za domácí celek, posílený několika hráči z prvního týmu, neuspěli v dobrých příležitostech Frydrych, Koten a Krupička a možnosti Povolného zabránil včasným vyběhnutím Weber. Za Dobříšské neproměnil několik šancí Junek. Ve druhé půli se hostující hráči zlepšili, ale dlouho svou aktivitu nedokázali využít. Junek dvakrát sám před gólmanem mířil vedle branky, M. Puchmajer trefil břevno a V. Weber svou hlavičku po centru Junka poslal do rukou brankáře Březiny. V 76. minutě se dobříšští dočkali. Po Karáskově průniku podél brankové čáry si Kozohorský ideálně nadhodil balón a z otočky skóroval. Za dvě minuty vystihl M. Puchmajer nedorozumění Březiny s obráncem, naservíroval míč Kuchařovi, který pohodlně přidal rozhodující gól. Domácí se v závěru snažili, avšak střelu Krupičky odvrátil Petrlík a v další možnosti střelu Svobody vyrazil R.Weber a dorážku Krupičky odvrátil jeho bratr. Naděje dobříšských hráčů na záchranu v I.B třídě tak dostává reálné obrysy. Utkání skončilo Hořovicko B - Dobříš B 0:2 (0:0).

Dobříš: R. Weber – Petrlík, V. Weber, Horáček, Burda - Karásek, M. Puchmajer (46. Št. Kuchař), O. Puchmajer, Kozohorský (83. Kukol) – Junek, Krmela (67. Modlík).

Branky: 76. Kozohorský, 78. Kuchař. Rozhodčí: Stádník. ŽK: Koten – Kozohorský. Diváků: 40.

autor článku: Radim Weber