Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Oba dobříšské fotbalové týmy o víkendu slavily

přidáno: 30. 05. 2018

Jako mávnutím kouzelného proutku se zlepšila o sto procent hra dobříšského „A“ týmu v posledních dvou utkáních. Stejně jako v minulém kole v Mariánských Lázních, tak i doma proti Hořovicku předvedli hráči výborný, obětavý a bojovný výkon.

Domácí nastoupili ve stejné sestavě jako v minulém kole tedy s Jechortem v bráně, pouze zraněného Matějku nahradil Puchmajer. Dobříšští začali zápas s velkým nasazením a Maryška měl několik možností ke vstřelení vedoucího gólu. První jeho střela skončila těsně vedle, další byla zablokována protihráčem a následně na centr Puchmajera nedosáhl. Po klasickém dlouhém autu Maryšky se hlavička Talůžka odrazila od gólmana k Puchmajerovi, ale ten zamířil opět jen do hořovického brankáře Hejcmana. V 18. minutě se však již domácí radovali, když po přihrávce Puchmajera rozvlnil síť Junek. Hosté se v úvodní půlhodině k ničemu nedostali. A tak přicházeli další možnosti Dobříše. Masopustův pokus chytil Hejcman, Maryška také mířil do gólmana a Talůžkova hlavička skončila vedle branky. Teprve ve konci první části přišla jedna velká možnost hostů na vyrovnání. Balvín zblízka trefil tyč. V poslední minutě však vstřelili domácí gól do šatny. Rohový kop V. Šraina poslal hlavou do sítě Maryška.

Ve druhé půli nebyla převaha domácích již tak patrná

Po Maryškově přihrávce netrefil bránu Puchmajer a po rohovém kopu odražený míč se po Junkově střele odrazil od klubka hráčů. Velkou šanci měli i hosté. Střela Kotka se odrazila od na brankové čáře stojícího Balvína. Definitivní pojistku přidal v 73. minutě J. Šrain, který proměnil pokutový kop za ruku jednoho z hostujících  hráčů po hlavičce Pokorného. Za tři minuty si míč za hranicí pokutového území zpracoval Šebek a jeho krásný „padáček" pod břevno znamenal čtvrtou branku. Velkou příležitost neproměnil Masopust, který prošel slalomem až před brankáře, avšak netrefil branku. V 82. minutě nastřelil Kulhánek ruku Horáčka a z pokutového kopu snížil Mojdl. V závěru ještě viděli diváci dvě šance na každé straně. Po rohovém kopu vytáhl hořovický gólman hlavičku Karase a chytil i dorážku Talůžka a šanci Kulhánka zlikvidoval včasným vyběhnutím Jechort. Utkání skončilo Dobříš – Hořovicko 4:1. Trenér Martin Šrain uvedl: „Navázali jsme na dobrý výkon v minulém kole. Pouze opět v závěru jsme trochu odpadli. Pokud budeme hrát takto i v dalších zápasech máme určitě naději na udržení se v soutěži i pro další sezonu.“

Karas, postrach Letů

Po delší době nastoupili dobříšští fotbalisté opět v „normální“ sestavě, což se projevilo na výkonu i výsledku. Postrachem fotbalistů z Letů se stal hlavně útočník Karas, který již na podzim rozhodl zápas s tímto soupeřem dvěma brankami. V nedělním zápase se mu podařil dokonce „hattrick“  a rozhodl tak o tom, že nováček I.B třídy má stále ještě naději na prvenství v této soutěži.

První možnost měli hned v první minutě hosté, brankář Weber však včas vyběhl

Na druhé straně střílel v dobré pozici Pokorný do gólmana. První branka padla ve 29. minutě. Karasovu nepříliš prudkou střelu gólman Sňozík podcenil a míč pod jeho rukama proklouzl do sítě. Hosté pak přidali a hrozili hlavně z rohových kopů. Dvakrát se vyznamenal Weber, když vytáhl střelu Turka a hlavičku Čermáka na rohový kop, ale do poločasu se výsledek nezměnil.

Na začátku druhé půle soupeř vyrovnal

Hned v úvodu druhé půle se podařilo soupeři vyrovnat po té, co Turek dorazil zblízka do sítě polovysoký centr. Pak Karasovu střelu Sňozík vyrazil na roh. Rozhodnutí přineslo devět minut druhé půle. V 59. minutě po dlouhém výkopu brankáře se hezky uvolnil Karas a přidal druhý gól a za tři minuty po centru T. Šebka zkompletoval „hattrick“ hlavou. V 67. minutě mohl Karas přidat i čtvrtou branku, zabránil mu v tom faulem Sňozík, avšak odražený míč dorazil do sítě Semančík. Za minutu rychlý útok zakončil Veselý druhým gólem Letů. Pak již branka nepadla. Možnosti k tomu měl Krmela, jehož hlavičku chytil gólman a Semančík, který napálil míč do tyče. Utkání dopadlo Dobříš – Lety 4:2.

autor článku: Radim Weber