Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

O záchraně dobříšského „A“ týmu rozhodne poslední zápas

přidáno: 12. 06. 2018

Dobříšští fotbalisté z „A“ týmu potřebují stále tři body k udržení se v divizní soutěži. S týmem z nejzápadnější části republiky se o to pokoušeli bezúspěšně. Ve vyrovnaném utkání rozhodli o výsledku dva smolné góly domácích. Nezbývá tedy než v posledním utkání naplno bodovat.

Hned v první minutě poslal Maryška dlouhý aut do pokutového území, Puchmajer přihrál hlavou Matějkovi, který však míč nezpracoval. Postupně byli nebezpečnější domácí z Březové. Těsně vedle branky střílel Šellong, po hlavičce Peterky měl Jechort problémy a střela Vaněčka šla těsně nad břevno. V průběhu první půle se zranil Maryška, přesto ještě odehrál část druhé půle. V závěru první části utkání měli více ze hry dobříšští hráči. Puchmajerovu střelu z dálky tečoval Matějka mimo branku, Pokorného pokus z úhlu zlikvidoval gólman Martinec a po úniku Junka nedorazili míč do sítě Matějka ani J. Šrain. Vedení se však ujali březovští fotbalisté ve 41. minutě. Přímý volný kop z poloviny hřiště poslal do „vápna“ Vaněček, Vůjtěch vyhrál souboj s obránci a mířil přesně k tyči.

Do druhé půle vstoupili hosté se snahou o vyrovnání. První šanci však měli domácí, ale se střelou Kratochvíla si Jechort poradil. V 60. minutě po ztrátě míče Šellong z dvaceti metrů přehodil dobříšského brankáře. Hosté hru otevřeli, Březová tak hrozila rychlými úniky. Ve velké šanci jen těsně minul branku Peterka, avšak v zápětí v 65. minutě se uvolnil Matějka a pěknou střelou vstřelil kontaktní gól dobříšských fotbalistů. Ovšem za pět minut rychlou kombinaci domácích hráčů do otevřené obrany zakončil třetí brankou Kašpar. V 76. minutě řešil další průnik Vaněčka Jechort faulem a sám postižený z pokutového kopu vstřelil poslední branku zápasu. Utkání skončilo Březová - Dobříš 4:1.

„B“ tým Sedlčanům podlehl. Po přísném vyloučení Kuchaře v 31. minutě, bylo rozhodnuto a „B“ tým proti Sedlčanům prohrál 4:0.

autor článku: Radim Weber