Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Dobříšský florbalový tým dorostenců slaví úspěšný závěr sezóny

přidáno: 24. 05. 2016

Florbalová sezóna 2015 - 2016 je u konce. Během této sezóny čekalo na dobříšské florbalové dorostence mnoho nových zážitků a také zkušeností. Jak se s tím dokázali poprat?

Tento rok se stal pro florbalový tým dorostenců výjimečný tím, že to byla jejich historicky první sezóna v soutěži ČFbU (Česká florbalová unie).

Již v prvním utkání hráči poznali, jaký rozdíl je mezi touto a sokolskou soutěží a není tím myšlen pouze rozdíl ve výkonnosti soupeřů, ale také v organizaci turnajů. Od září do dubna dorostenci odehráli celkem 18 zápasů, za kterými vycestovali mimo jiné do Kladna, Stochova a Berouna. Největší porci zápasů ovšem odehráli v Praze. Každý z týmů pořádá jeden turnaj, dobříšský oddíl však kvůli nevyhovujícím podmínkám v hale v našem městě organizoval turnaj v Berouně. 

Cíle pro tuto sezónu byly jasné - nasbírat co nejvíce zkušeností, aby si hráči zvykli na florbal této úrovně, a pokud možno vybojovat nějaké to vítězství.

První vítězství vybojovali hned v prvním zápase sezóny. I nadále však předváděli velmi dobré výkony. Od začátku se tabulka rozdělila na dvě části: první čtyři týmy byly jasně lepší a hráli o postupové příčky, druhá část hrála mezi sebou velmi vyrovnaná utkání, ve kterých měli hráči mnoho prostoru ke zlepšování svých dovedností.

Herní projev se v průběhu ročníku velmi zlepšil. Bohužel se ani dobříšský tým nevyhnul několika výsledkovým blamážím, ovšem z takových utkání se ponaučili a ověřil si, že proti takovýmto soupěřům aktivní styl není ta nejlepší varianta. Ke konci sezóny již byli dobříšští hráči schopní odehrát utkání s mnohem lepším týmem se ctí. Proti stejně silným soupeřům, se kterými ze začátku sezóny hráli florbal „nahoru dolů“, později předváděli mnohem aktivnější herní styl.

Během celé sezóny se oddíl prezentoval týmovým výkonem, ve kterém se prosadili všichni hráči – což potvrzuje tabulka kanadského bodování, ve které nikdo z hráčů extrémně nevyčnívá.

Přeci jen by ale trenér dorostenců Vojta Paul rád vyzdvihl výkony některých jedinců: „Největšími překvapeními pro nás trenéry byly výkony Jirky Hadamovského (jako jeden z nejmladších hráčů v týmu vyhrál interní kanadské bodování), Adama Blížila (posílil náš tým ke konci sezóny a ve 3 zápasech dokázal nasbírat 9 bodů a patřil mezi naše nejlepší útočníky) a v neposlední řadě nás ve všech zápsaech podržel svými výtečnými výkony brankář Michal Kolář. Při pohledu na tabulku po odehrání všech 18 zápasů nás velmi těší konečné 5. místo, k němuž jsme potřebovali 8 výher a zisk 24 bodů. Děkujeme všem hráčům za úsilí, které v průběhu sezony vynaložili a doufáme, že příští ročník bude ještě úspěšnější!“

Bezpečné návraty z turnajů nám zajišťovala firma Transport Service Unger, které tímto také děkujeme.

Statistiky ze všech zápasů naleznete zde, nebo můžete navštívit webové stránky florbalu Dobříš.

autor článku: Kamila Paulová