Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Dobříšské florbalisty navštívili trenéři a reprezentanti českého florbalu

přidáno: 19. 07. 2018

Závěr sezony se u oddílu florbalistů Sokola Dobříš nesl v duchu zpestření tréninků, návštěv reprezentantů České republiky a výjezdu na soustředění na Šumavu.

Nejprve nás 8. června navštívil šéftrenér mládeže z partnerského oddílu Tatran Střešovice. Společně s ním dorazil také Petr Brautferger, reprezentant ČR v kategorii juniorů a člen širšího kádru reprezentace mužů.

Trenéři si připravili tréninky pro věkové kategorie od přípravky až po starší žáky, konkrétně tři tréninkové hodiny. Ty byly zaměřené na zlepšování herních činností jednotlivce formou hry a také na rychlost rozhodování při samotné hře.

Další zpestřením tréninku byla pro mladší žáky návštěva trenérů z FbŠ Bohemians Praha, kteří k nám zavítali v rámci projektu Tour De Club od Českého Florbalu. Trénink hráče zaujal tak, že 90 minut uplynulo neuvěřitelně rychle. Zahráli jsme si plno reakčních her, rozvíjeli uvolnění hráče s míčkem a také jsme při hře kombinovali s Filipem Langrem (nejmladší člen mužské reprezentace a hráč se zkušenostmi ze švédského Pixba). Po tréninku proběhlo krátké shrnutí tréninku a debata s Filipem, kde se ho „mlži“ ptali na jeho začátek kariéry a dozvěděli se tipy pro to, aby mohli být tak dobří jako on.

Před tím než všichni vyrazili užít si letních prázdnin, jsme vyjeli letos už po osmé na soustředění do sportovního areálu Špičák. Čekalo na nás pět dní hraní florbalu, pohybových her, výletu do wellness hotelu Horizont, ale také poznávání okolí, vyrazili jsme k Černému a Čertovu jezeru a na rozhlednu Špičák. Děti se zde naučily spolupracovat v kolektivu nejen na hřišti, ale i mimo něj. Užili si plno dobrodružství jako jsou výlety lanovkami (na Hofmanky – regenerační den, na Špičák – rozhledna), výlet na Černé jezero, během kterého se prověřila také psychická odolnost z důvodu vydatného deště.

V tělocvičně, nad kterou jsme byli ubytovaní, se odehrál florbalový turnaj dvojic a jednotlivců. Před ním jsme věnovali jeden tréninkový blok zlepšování herních dovedností. Na závěr jsme se naučili několik kompenzačních cviků, které jsou nedílnou součástí tréninku a všichni již víme proč.

 

A nyní již prázdniny! Uvidíme se na začátku září! Ahoj!

autor článku: Vojtěch Paul