Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

VIDEO: Jak dopadl Běh města Dobříše a jak jej hodnotí sami běžci?

přidáno: 10. 10. 2017

Sobotního dobříšského běhu se zúčastnilo téměř 400 závodníků. Kdo všechno se běhu zúčastnil a proč by lidé neměli být k akcím tohoto typu pesimističtí?

Město Dobříš ve spolupráci s agenturou VDN Promo uspořádalo v sobotu 7. října obnovený Běh města Dobříše. Během dne si zazávodili jak děti, tak i dospělí. Připraveny byly dětské trasy na 500, 1000 a 1500 metrů, fitness trasa na 5 km nebo hlavní závod v délce 10 km. Pro týmové závodníky byla připravena štafeta 4x 2,5 kilometrů.

Potkat jste mohli nejen Leoše Mareše

Na startu závodu jste mohli potkat nejen moderátora Leoše Mareše, ale také Honzu Tománka, mistra světa, který startoval dětské běhy a sám si pak odjel hlavní závod na 10 km. Hlavní desetikilometrovou trasu odstartoval Radek Vystyd, radní města Dobříše.

Závodilo téměř 400 běžců

Během dne vládlo sychravé podzimní počasí, ale i přesto na Komenské náměstí dorazilo nejen mnoho běžců, ale také fanoušků, kteří závodníky podporovali. O důkladné a správné rozcvičení běžců se postaraly lektorky z Aerobik studia Orel Dobříš. Ti, kteří si chtěli splnit svůj časový limit, mohli využít tzv. tempařů. Start byl na Komenského náměstí a trasa měřící 2,5 km vedla k anglickému parku. Samozřejmostí byla i občerstvovací stanice, na které byla připravena pitná voda od Vodohospodářské společnosti Dobříš.

Jak dopadly výsledky běhů?

Kdo měl tu čest vystoupit na stupně vítězů? Celkovým vítězem běhu na 10 km se stal s časem 32 min. 30 sec. Roman Budil, který si však putovní pohár, který byl pro něj připraven, nechtěl převzít, není totiž z našeho regionu a Roman Budil si přál, aby pohár zůstal na Dobříšsku. Putovní pohár byl tak předán Honzu Tománkovi. Podrobné výsledky z jednotlivých závodů najdete na internetových stránkách běhu.

Vyhlášen byl i mladý dobříšský sportovec

V rámci akce byl vyhlášen i mladý sportovec města Dobříše, stal se jím David Fabián. Ten však cenu kvůli svým jinde probíhajícím závodům nemohl převzít, a tak se o převzetí postarala Davidova babička.

 

Jak hodnotí sobotní běh sami běžci? Poslechněte si:

 

Akce se uskutečnila v rámci kampaně NSZM ČR „Dny zdraví“

 

autor článku: Kamila Paulová | redaktorka, Jaroslav Hájek | kamera