Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Trénujte na Běh města Dobříše s Radkou a Simonou

přidáno: 03. 09. 2017

Největší sportovní událost letošního roku se blíží. Běh města Dobříše se uskuteční už 7. října 2017 a počet přihlášených každým dnem roste. Svou účast přislíbili také známé osobnosti, připravuje se doprovodný program i nádherné a hodnotné ceny. Je tedy na čase začít trénovat…

„Sport a zejména běh je v současné době obrovským fenoménem, ale u nás v Dobříši má už mnohaletou tradici a spousty aktivních příznivců. Po dlouhé době se však podařilo vrátit běžecký závod přímo do centra našeho města. Nepřizvat k takové události naše největší dobříšské běžce by byla doslova amatérská chyba,“ říká úvodem spoluorganizátorka za město Dobříš Denisa Havlíčková.

Agentura VDN Promo, která se stala hlavním organizátorem závodu, se tak bez váhání spojila s některými dobříšskými sportovci s nabídkou spolupráce. Bez váhání se k aktivní spolupráci a samozřejmě i účasti přidávají: Honza Tománek, Radka Ficová, Simona Pancíř Švarcová a tým Aerobik studia Orel Dobříš pod vedením Kláry Jandové. Běh města Dobříše tak podpoří svou účastí, doplněním programu i aktivní pomocí s organizací.

Samotného závodu se pak účastní Honza Tománek, Radka Ficová a týmy pro štafetu připravuje také Aerobik studio Orel Dobříš. Simonu Pancíř Švarcovou uvidíte v tradiční roli vodiče. Díky nadšení a ochotě tak vznikl i nápad na speciální tréninky právě k tomuto běžeckému závodu.

Speciální tréninky ZDARMA s Radkou a Simonou

Využijte jedinečné možnosti a přijďte natrénovat formu na závod, poradit se o technice běhu nebo si prostě jen zaběhat pod vedením zkušených holek, které během doslova žijí.

Přijít si zaběhat můžete čtyři zářijové pátky před samotným závodem. Vybíháme vždy v 18:00 hod. od Aerobik studia Orel Dobříš.

  • pátek 8. Září – Simona
  • pátek 15. Září – Radka
  • pátek 22. Září – Simona
  • pátek 29. Září – Radka

Kdo je Simona a co vás čeká na tréninku?

Simonu můžete potkat v běžeckém nebo na kole v Brdských lesích velmi často. Je cvičitelkou v Orlovně, kde vede lekce Fitballu a běžecké tréninky. Běh jí v posledních letech doslova učaroval. A protože chce vše dělat správně a tak, jak se má, stala se trenérkou Běžecké školy Miloše Škorpila… tzn. je pod vedením toho nejlepšího z nejlepších.

Díky její lásce k běhu se stala i kapitánem vodičů běžeckého seriálu RunTour. „Pomoci ke splnění cíle ostatním je radost, hnací motor a neskutečná euforie… těším se na vás jak na tréninku, tak na Běhu města Dobříše, který si opravdu užijeme,“ říká Simona s úsměvem.

Simona vám pomůže závod na 10 km zaběhnout za 50, 55 nebo 60 min. a samozřejmě vás povede k tomuto cíli i v samotný den D.

Kdo je Radka a co vás čeká na jejím tréninku?

Radka je jednou z nejzkušenějších závodnic v našem městě a širokém okolí. Závodit začala až ve svých 29 letech, předtím se běhu věnovala pouze rekreačně. Společně se svým manželem, který ji vlastně k vrcholovému běhu přivedl, má dnes za sebou nesčetně triatlonů, nejrůznějších běžeckých závodů, maratonů, ale také plaveckých i cyklistických závodů po celé ČR i v zahraničí. Absolvuje několik desítek závodů za rok a kromě manžela se stará také o dvě dcery. Svůj volný čas vyplňuje do poslední minuty sportem, je totiž také lektorkou Zumby v Aerobik studiu Orel Dobříš, kde vede lekce pro dospělé i děti a trénuje závodní tým.

S Radkou se můžete těšit na skupinový trénink, kterého se absolutně nemusíte bát. „Podle žádosti skupiny budeme společně trénovat 5 nebo 10 km, poradím vám, jak se na běh správně připravit, jak rozložit síly, pomohu se správným dýcháním a probereme i jak se najíst před závodem ,“ zve na své tréninky Radka.

autor článku: Redakce DA ve spolupráci s Radkou Ficovou a Simonou Pancíř Švarcovou