Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Běžecký závod v Obořišti navštívil Jarda Jágr, Roman Šebrle a Olga Lounová

přidáno: 17. 05. 2020

První běžecký závod tohoto roku v našem regionu, který se mohl konat bez roušek, se povedl nad očekávání organizátorů velmi dobře a nesl se ve skvělé atmosféře. Běhu se účastnilo téměř 200 závodníků a stal se tak jedním z nejobsazenějších závodů celého Brdského poháru. Závodníci podali opravdu skvělé výkony. Na jednu z prvních sportovních akcí na Dobříšsku si přijel zaběhat i bývalý atletický vícebojař Roman Šebrle. Účastníkům závodu ale přijeli fandit i další české hvězdy.

Běžecký závod Penzion Cup zorganizovala velká běžecká nadšenkyně a organizátorka mnoha kulturních, sportovních a společenských akcí Jitka Doubravová z agentury VDN Promo. Celý závod se jí povedlo zrealizovat za pouhých 14 dní a rozhodně to stálo za to.

Na závod dlouhý 8,6 km a Hobby běh v délce 4,6 km dorazilo závodit téměř 200 běžců

Závodníci byli tentokrát rozděleni do tří skupin, tak aby nebylo porušeno nařízení o pořádání akcí do 100 osob. Startovalo se i v dostatečných časových intervalech tak, aby byla dodržena všechna další bezpečnostní nařízení. Organizaci celého závodu Jitka Doubravová komunikovala také s vedením Národní sportovní agentury. Vše bylo tedy v naprostém pořádku a organizaci si chválili závodníci i diváci.

První start závodu přijel podpořit ředitel příbramské nemocnice MUDr. Stanislav Holobrada, který ho zároveň i odstartoval. Ve svém krátkém proslovu na zahájení navíc zdůraznil, že bránit se koronaviru a dalším nemocem můžeme nejlépe právě sportem a dobrou náladou. Za tato slova pak sklidil od závodníků velký potlesk. Na trať se v prvním startu vydalo celkem 90 běžců, kteří podávali senzační výkony.

Druhý start běžců si vzala na starost samotná organizátorka závodu Jitka Doubravová. Stejně jako u prvního běhu i tady čekalo na první tři nejlepší muže a ženy ocenění v podobě medaile, piva Baštýř a minerální vody DrWitt. Pro absolutní vítězství si právě v tomto startu doběhl celkově nejlepší muž tohoto závodu Petr Pavlišen z 4timing C (kategorie muži do 39 let, čas 30:56) a nejlepší žena Dana Přikrylová (kategorie ženy juniorky, čas 34:04).

Poslední start tohoto závodu byl opravdu speciální a plný hvězd

Na trať vyběhli závodníci, kteří běželi plnohodnotnou závodní trasu v délce 8,6 km, ale i závodníci, kteří si dali zkrácenou variantu tzv. Hobby běh v délce 4,6 km. Odstartovat ho přijela zpěvačka a herečka Olga Lounová, která také v cíli předávala těm nejlepším medaile.

A jaký vztah má k běhu sama zpěvačka Olga Lounová?

„Já běhám jenom rekreačně. Závod fakt ne. Přiznám se, že to je pro mě trauma. Jednou jsem běžela nějaký závod jako dítě a to mi stačilo. Obdivuji všechny závodníky tady a Jitku, za to jak to zorganizovala a sama běhá senzační čas,“ prozradila nám Olga.

Na startu se objevili hvězdní sportovci: Jarda Jágr a Roman Šebrle. Který z nich závodil?

Podpořit závodníky přijel i slavný hokejista Jaromír Jágr, se kterým agentura VDN Promo úzce spolupracuje. Dalo by se říct, že vztah promotéra Petra Větrovského a Jaromíra Jágra přešel z pracovního vztahu v přátelství. Právě proto hokejista rád dorazil tuto sportovní akci podpořit a s obdivem sledoval výkony závodníků. 

V posledním závodě se na startu mezi závodníky objevil také náš bývalý atletický vícebojař Roman Šebrle. Ten dorazil k velkému překvapení organizátorů samotných na popud své manželky.

Jak se Vám líbila trasa závodu, Romane?

„Ta byla úplně v pohodě. Nebylo to moc kopcovitý, spíš takový mírný terén. Za mě fakt fajn,“ řekl těsně po doběhnutí bývalý profesionální sportovec.

Běháte každý den?

„Snažím se běhat denně. Teď je to dobrý, mám čas a občas se právě účastním i takových menších regionálních závodů, jako je ten dnešní. Mám to jako zábavu, tohle je vytrvalostní sport, který je pro mě úplně jiný. Tady si člověk běží sám na sebe a já to beru tak, že si vyčistím hlavu a udělám žízeň, “ prozradil se smíchem Roman svůj vztah k běhu.

Co Vás motivuje k nejlepšímu výkonu?

„Já sice běhám každý den, ale to mě nebaví tolik jako pak závody. Asi už to mám prostě v sobě. V takovémhle závodě běžím pak mnohem líp, než když si trénuju a běhám sám. Dřív mě motivovaly medaile, výsledky, účast na vyšších soutěžích, ale teď už je to jen to, abych se cítil dobře. Vždycky se na závod těším a fakt mě to baví,“ řekl o své motivaci sportovec.   

Zaběhl jste si dneska osobáček?

„Stoprocentně, protože jsem dneska tady běžel poprvé.“

Znáte náš kraj, Dobříš a okolí?

„Přiznám se, že moc ne, ale je tu krásně. S rodinou se jezdíme tak dvakrát za léto vykoupat tady do lomu v Hříměždicích, ale jinak to tu opravdu moc neznám,“ přiznal ještě Roman, který byl z Penzion Cupu nadšený.

Celkové výsledky závodu a velký FOTOREPORT 

autor článku: článek: Denisa Havlíčková, foto: Karolína Šejnová