Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Orientační běh se těší u dětí čím dál větší oblibě

přidáno: 20. 09. 2017

OK Dobříš uspořádalo s dobříšským gymnáziem celodenní soutěž v orientačním běhu. Díky velkému nadšení dětí se možná akce stane i tradicí…

Oficiální přebor školy v orientačním běhu

1. ročník. Gymnázium Karla Čapka Dobříš se orientačnímu běhu věnuje dlouhodobě v rámci hodin tělesné výchovy. Rozvoj orientačního běhu na škole jsme podpořili uspořádáním oficiálního závodu pro všechny studenty školy (mimo maturujících ročníků). Akce byla uspořádána ve spolupráci OK Dobříš a GKČ, za podpory Města Dobříš a společnosti Bobcat. Technickou organizaci závodu zajistil Vebr Sport (časomíra, zapůjčení SI technologie). Díky použití čipů a profesionální organizaci byl dojem ze závodu úplně jiný, než z běžné výuky orientace v rámci TV. Žáci přistoupili k závodu s nasazením, které překvapilo i jejich učitele.

Závod trval skoro celý den, třídy se postupně střídaly. Společné vyhlášení vítězů se uskutečnilo za účasti všech tříd druhý den po závodě v areálu školy. Kromě jednotlivých kategorií byly vyhlášeny i nejlepší třídy (součet nejlepších výsledků hochů a dívek v kategorii). Vítězové získali sladké odměny, diplomy i ručně vyráběné medaile – vše s motivem psí stopy (jako odkaz na Dášeňku Karla Čapka). Zástupci školy projevili velký zájem, aby se tento školní závod stal tradicí.

autor článku: OK Dobříš – oddíl sportů v přírodě