Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Přijďte si vyzkoušet orientační běh a přidat se k pokusu o světový rekord

přidáno: 21. 05. 2018

Ve středu 23. května se na více než 1000 místech v 74 zemích celého světa uskuteční Světový den orientačního běhu a jednou z těchto lokalit bude samozřejmě i Dobříš. Tratě budou velmi jednoduché a krátké, vyzkoušet si tento zajímavý sport, tak mohou i úplní začátečníci včetně dětí.

V letošním roce se koná již 3. ročník celosvětové sportovní akce pro širokou veřejnost – Světového dne orientačního běhu. Loňského ročníku se zúčastnilo na 288 000 osob a ambice pořadatelských týmů z celého světa je tento počet ještě překonat.

Oddíl sportů v přírodě OK Dobříš připravil na středeční odpoledne několik tratí od nejlehčích a nejkratších (400 m) až po opravdovou závodní trať pro zkušené orienťáky. Vše se bude odehrávat v areálu dobříšských škol s centrem v prostoru sportovního hřiště. Úplným začátečníkům ochotně poradí orienťáci z OK Dobříš a pro každého, kdo úspěšně absolvuje vybranou trať, čeká v cíli tombola se zajímavými cenami.

Akce se koná ve středu 23. května v době od 16:30 do 19:00 hod. (za každého počasí!). Vstupné se neplatí, stačí jen pohodlné sportovní oblečení a obutí a trochu nadšení pro běh. Zapojte se i vy a přijďte si s dětmi vyzkoušet, zda najdete cestu ze zapeklitého bludiště a užít si k tomu spoustu zábavy. Více informací naleznete na internetových stránkách OK Dobříš.

autor článku: Kamil Arnošt | OK Dobříš