Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

VIDEO: Cyklo-market Day by night 2015

přidáno: 27. 08. 2015

Psala se sobota 15.8. - počasí vyšlo báječně, teploty klesly pod magických 30 stupňů Celsia, obloha byla jako vymetená, vítr lehce pofukoval.. a ve sportovní osvěžovně Oplocenka v Novém Kníně se sešlo téměř 100 odvážlivců, kteří byli odhodláni se zúčastnit sedmihodinového maratonu na horských kolech.

Pro tento závod byly vypsány kategorie párů (mužský, ženský, smíšený) a jednotlivců. Cílem všech závodníků bylo v časovém limitu absolvovat co nejvícekrát 10ti kilometrový okruh. Členové párů se střídaly vždy po jednom kole, jednotlivci si tuto porci vychutnávali plnými doušky celých sedm hodin a to jak za světla, tak za tmy (pouze za přítomnosti světla/čelovky). Z pohledu závodníka nutno podotknouti, že okruh pořadatelé vymysleli parádní, pro horské kolo naprosto ideální! Asfaltové přejezdy nahradily lesní pěšiny a polní cesty, zkrátka prostředí jako stvořené pro závody seriálu brdman adventure.

Nejvíce okruhů absolvovali v kategorii mužské páry – Vosáhlo, Kovařík (18 kol) , ženské páry – Pajkrtová, Hrubá (14 kol) , smišené páry – Černý, Černá (17 kol) , jednotlivci – Jan Doležal (15 kol).

Pojďte si v přiloženém videu vychutnat část okruhu z pohledu kamery umístěné na jednom ze závodníků!

autor článku: Vojtěch Paul