Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Letošní závodní sezona byla pro Aerobik studio Orel Dobříš opět úspěšnější!

přidáno: 21. 06. 2018

V tomto roce trenérky s týmy vstoupily totiž již do 14. sezóny, ve které bojovaly v nemalé celorepublikové konkurenci o ta nejlepší umístění. V letošní části jarní sezóny reprezentovalo město Dobříš celkem 5 závodních fitness týmů, dva Zumba týmy, sportovní dvojice a jedna samotná soutěžící ve sportovním aerobiku. Během několika měsíců se trenérky se svými svěřenkyněmi vydaly celkem na 13 závodů a závodnice vybojovaly téměř 30 medailí.

Počet vybojovaných medailí předčil očekávání! Závodnice během několika týdnů dokázaly celkem získat 29 medailí, a to konkrétně 11 zlatých, 11 stříbrných a 7 bronzových.

 

Nejstarší tým se stal již po druhé vítězem v lize prestižního závodu

Nejstarší tým Junsen pod vedením trenérky Kláry Jandové, který v letošním roce bodoval s originální choreografií „Fantom aerobiku“, si pohlídal své ligové vítězství v celorepublikové soutěži Žij pohybem z minulého roku a i v letošní sezoně se může pochlubit zlatým pohárem. Tým kadetek, který v této sezoně závodil se sestavou „Brasil“ úspěšně bojoval s velkou konkurencí a  kromě zlaté medaile si z červnového finále odvezl také bronzový pohár za celou ligu. Závodní tým děti step s trenérkou Denisou Havlíčkovou na svých premiérových závodech v kategorii step bojoval a ze závodů si odvážel také zasloužené medaile.

 

Nejmladší závodnice sbíraly zkušenosti i medaile

Nejmladší týmy fitnessek a dětí step s trenérkami Markétou Vodenkovou a Kamilou Paulovou zažily své první velké závody, z kterých si odvážely kromě velkých zážitků i medaile, které je určitě motivují do dalších sezon.

 

V letošní sezoně se kromě dětského závodního Zumba týmu pod vedením trenérky Radky Ficové, na závodech představil také tým dospělých s trenérkou Markétou Vodenkovou, který si své závody užíval se skvělou atmosférou.

 

Nabitá kategorie sportovního aerobiku

Mezi nejpočetnější kategorii patří jednoznačně sportovní aerobik, ve které soutěžila dvojice Nikola Houfková a Anežka Tenglerová. Jednotlivkyně Bára Mášová ve své kategorii s konkurencí téměř 70 závodnic bojovala, co ji síly stačily.

 

Studio oslavilo už 14 let působení

Aerobik studio Orel Dobříš vychovává již 14 let nejen závodnice v aerobiku, ale podporuje i další děti v pohybu, které nemají ambice závodit, ale mají chuť si jednou či dvakrát týdně zasportovat. „Za ty uplynulé roky jsme dokázali v našem studiu odchovat mnoho závodnic, pro které se stal aerobik doslova srdeční záležitostí. Závodní plocha, atmosféra na jednotlivých závodech je nejen pro závodnice ale i trenérky nezapomenutelným zážitkem, který možná i některé závodnice ovlivní v jejich dalším životě. Jsem společně s ostatními trenérkami opravdu ráda, že můžeme děti v této oblasti podporovat a můžeme jim plnit jejich sny. Protože díky tomu má naše práce a snažení smysl,“ s vděčností říká Klára Jandová, zakladatelka závodního klubu.

autor článku: Tým ASOD