Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Prožijte podzim s energií a poznáním sami sebe

přidáno: 11. 09. 2019

Pomalu ale jistě k nám přichází podzim. Pro mnohé z nás je to náročné období, během kterého se musíme vyrovnat s nižšími teplotami, změnou času, menším množstvím světla a úbytkem sluneční energie. To vše může mít vliv na naši náladu, city i zdraví. K tomu, aby vše zůstalo v rovnováze vám může pomoci třeba podzimní kurz jógy.

Už 24. září 2019 začíná úvodní hodina Podzimního kurzu jógy v dobříšské jógovně pod vedením zkušené lektorky Barbory Havlíčkové.        

Jaká bude náplň kurzu?            

I. Čtyři cesty jógy

II. Mantry

III. Pránajáma

IV. Očistné jógové techniky

V. Protažení, uvolnění a rovnováha v pohybu

VI. Pozdrav Slunci- rozbor

VII. Ásany- zaměření na oblast hlavy, krku, hrudníku a paží

VIII. Ásany- zaměření na oblast beder, páteře, nohou a chodidel

IX. Ásany- zaměření na oblast břicha, břišních orgánů a pánve

X. Jógové relaxace

Počet míst kurzu je však omezen na max. 9 osob, aby se lektorka mohla věnovat všem účastníkům a v uzavřené skupině s nimi mohla efektivněji pracovat. 

 

"Každému z účastníků bude k dispozici podložka, deka a podsedák. Kdo by však z hygienických důvodů upřednostňoval podložku vlastní, může si ji přinést a po dobu kurzu v jógovně uschovat," upřesňuje Bára informace pro zájemce kurzu.

 

Termíny kurzu:

Praxe budou probíhat každé úterý od 19:00 do 20:30 hod. od 24. září 2019.

Další hodiny jsou pak plánovány na úterý 1.10., 8.10., 15.10., 22.10., 29.10., 5.11., 12.11., 19.11. a 26.11.2019.

 

Pro více informací je pro zájemce na telefonu 731 604 079 přímo Bára Havlíčková.

 

Jaká je cena kurzu?

"Cena kurzu je 1.800 Kč za osobu. Zálohu ve výši 800 Kč je nutné zaslat na účet 1230709028/3030 a do zprávy pro příjemce uvést vaše celé jméno. Zároveň není problém na základě vystaveného dokladu zažádat o proplacení příspěvku ve výši 500 Kč u VZP. Doplatky pak budou řešeny v hotovosti  při zahájení kurzu 24. září 2019," doplňuje Bára.  

 

Co nám program podzimního kurzu jógy přinese a co nás na něm čeká?

"Na tuto otázku si musí odpovědět každý sám. Někomu může přinášet obohacení již po první praxi, někomu i několik dní po ukončení celého kurzu, kdy si vše takzvaně ,,sedne". Záleží i na tom, s jakým očekáváním se rozhodneme na kurz přihlásit, ideálně s žádným. Očekávání ale, stejně jako chtění a přání jsou většinou přítomny u všeho co konáme. Proto, pokud někdo přemýšlí o přihlášení se na kurz, měl by mu být dostatečným pouze obsah, který je výše uvedený a dál nechat vše jen plynout a přijmout to, co mu daná praxe přinese. Ne vždy se může jednat o příjemné pocity nebo prožitky, ale i to je součástí naší životní cesty...," odpovídá Bára na naši otázku a těší se na její poslední kurz před mateřskou dovolenou.

autor článku: redakce DA a Bára Havlíčková