Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Gymnastika Dobříš - výsledky podzimních závodů 2019

přidáno: 17. 12. 2019

Jak dopadly děti z dobříšské gymnastiky na podzimních závodech? Někde získaly cenné kovy, jinde čokoládové medaile, ale hlavně mají všichni nezapomenutelné zážitky a nové zkušenosti. A to dokonce nejen děti, ale i jejich rodiče...

První závody našich nejmenších

19. října se naše nejmenší děti (11 dívek a 2 chlapci) z přípravek zúčastnily vůbec svého prvního závodu v Týnci nad Sázavou - Otevřeného závodu předškoláků. Celkem přijelo 49 dětí ze Středočeského kraje.

Děti si vyzkoušely atmosféru závodu, kdy bez nápovědy předvedly své sestavy na lavičce a na koberci. Třetí disciplinou byl skok z místa. Všichni si odvezli zkušenost a za svoji snahu i věcnou odměnu. Kromě toho Kateřina Tománková (2010) i stříbrnou medaily a Hugo Košek v kategorii chlapců zlatou medaily.

Poberounský dvojboj přinesl našemu družstvu bramborové umstění

V sobotu 16. listopadu vyrazilo 19 závodnic našeho oddílů od r. nar. 2015 až 2007 do nedalekých Dobřichovic na Poberounský dvojboj. Závodilo se ve dvojboji na prostnách a v přeskoku. Naše dívky statečně bojovaly a získaly jsme 2 stříbrné (Kateřina Tománková, Lucie Sedláková) a 2 bronzové medaile (Karolína Plasová, Kateřina Braná). Jako družstvo jsme obsadili nepopulární 4. místo. Celkem se závodu zúčastnilo 203 dětí.

TeamGym v Písku

V sobotu  23. listopadu se naše tři družstva TeamGymu účastnila Přeboru oblasti ČOS v Malém TeamGymu v Písku. V nejmladší kategorii  do 8 let si naše družstvo vybojovalo stříbrnou medaily, družstvo do 11 let obsadilo 4 - 5. místo a družstvo do 16 let získalo bronzovou medaily.

Oblíbený oddílový Závod rodič a dítě

11. ročník tohoto závodu se konal v poslední listopadový pátek 29. listopadu v tělocvičně v poště od 16:00 hod. Na stratu se sešlo 27 párů rodič a dítě ve 4 kategoriích a 6 dětských dvojic. Závodilo se ve 4 disciplínách: přeběh kladin, skok z místa, hod do koše a běh žebříkem. Sčítaly se umístění na jednotlivých disciplínách podle časů.

Blahopřejeme všem dospělákům, kteří se nezalekli a stanuli na startu se svými dětmi. Pro děti to byl určitě velký zážitek, který se nemusí opakovat. Kdy se jim poštěstí startovat s tátou nebo mámou. Všichni účastníci byli odměněni čokoládovou medailí.

Dva závody v jeden den

V jeden den 14. prosince se nám sešla pozvánky na 2 závody. Příbramský Vánoční závod, dvojboj v prostných a na kladině/lavičce, kde je předepsaná obtížnost podle mezinárodních pravidel FIG, a Týnecký Mikulášský závod podle pravidel ČASPV.

Do Příbrami odjelo 9 dětí do 4 kategorií. Nejlépe si vedla Karolína Vávrová (2008) která obsadila 14. místo. Některá děvčata se nevyhnula pádům - srážka 1 bod, je hodně velká  a v silné konkurenci se nedá již dotáhnout.

Z Mikulášských závodů – trojboj (kladina/lavička, prostná a šplh) si ml. žákyně Jitka Kořínková a nejmladší žákyně Jana Čechová přivezly stříbrné medaile. Závodilo za nás 10 děvčat. Ostatní výsledky najdete na www.gymnastika-dobris.cz.

Podzimí závody končí a nová sezóna začíná

Podzimní závody jednotlivců ve sportovní gymnastice máme úspěšně za sebou. Získané zkušenosti uplatníme v dalších závodech a nyní se můžeme vrhnout do dalšího pilování sestav, jelikož naše sezóna právě začíná. První závod v roce 2020 nás čeká hned 25. ledna - Dobříšský čtyřboj v tělocvičně I.ZŠ, na který srdečně zveme dobříšskou veřejnost.

Členové Gymnastiky Dobříš přejí všem obyvatelům Dobříše a přilehlých obcí v novém roce 2020 jen samé příjemné životní radosti a to nejdůležitější, co nejde koupit, ZDRAVÍ, protože bez něj  nejde nic.

autor článku: Kolektiv Gymnastiky Dobříš