Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Aerobik studio Orel Dobříš otevírá dveře všem dětem!

přidáno: 05. 09. 2016

Rozhýbejme dobříšské děti - to je heslo Aerobik studia Orel Dobříš. Hlavní cíl lektorského týmu je, aby děti měly sport rády a vždy se na další hodinu těšily.

Aerobik studio Orel Dobříš zahajuje novým školním rokem již 13. sezónu. Studio svoji činnost zahájilo v září 2004 a během třinácti let se nejen rozšířila jejich nabídka pro děti i dospělé, ale zároveň také jejich základna členů a pravidelných cvičenců.

Jak vzpomíná na začátky studia sama zakladatelka, trojnásobná mistryně světa Klára Jandová?: „Těch 13 let tak uteklo! Začínala jsem sama s nabídkou aerobiku pro dvě věkové kategorie a s cvičením pro předškoláčky. Linoleum na podlaze a akumulačky, které vůbec netopily. Ale každý rok se nám podařilo posunout o krůček dál. A těší mě, že některé z mých prvních dětiček stále orlovnu navštěvují. V současnosti je nás velký tým lektorů, kteří na lekcích rozdávají kus sebe, práce s dětmi je baví a naplňuje a k tomu máme krásné dva zrcadlové sály s různými cvičebními pomůckami.“

Prioritou lektorů je, aby se děti na další cvičení vždy těšily!

Vedoucí dětských kurzů Denisa Havlíčková nám prozradila, jaké priority na dětských kurzech upřednostňují: „Není pro nás až tak důležité, co všechno se děti naučí, ale to, jaký získají přístup k pohybu jako takovému. Největším ukazatelem je, když vletí do tělocvičny rozzářené obličeje s tím, jak se zase těšily na další cvičení. I přesto se ale držíme některých zásad a vedeme děti ke správnému držení těla a zohledňujeme vývojové zákonitosti specifické pro danou věkovou kategorii. Vše se snažíme podávat nenuceně, formou her a prostřednictvím zábavných pomůcek.“

Mimo jiné se děti mohou během roku těšit na různá vystoupení, na kterých rodičům, známým a kamarádům předvedou, co všechno se na lekcích s lektorkami naučily. „Samozřejmě, naše studio spolupracuje s městem Dobříš a pravidelně se zúčastňuje akcí pořádaných zde v Dobříši. Každoročně děti vystupují na májových slavnostech na náměstí a také na naší největší akci Vánoční exhibici v aerobiku, která se letos bude konat 20. listopadu,“ dodává Klára Jandová.

12 druhů kurzů pro děti již od 1 roku!

I v letošním roce otevírá studio dveře všem dětem, kteří se chtějí hýbat a mít radost z pohybu. Vybrat si můžete z 12 druhů kurzů pro děti již od 1. roku. „Snažíme se jít neustále s dobou a děti rozvíjet především všestranně s ohledem na jejich vývoj. Velmi oblíbené jsou kurzy všesportovní průpravy i taneční lekce. Zapojili jsme se do celonárodního projektu Děti na startu, kde se děti v každé lekci seznamují se základy gymnastiky, atletiky, míčových her, a to nesoutěžní formou, aby ke sportu získaly kladný vztah a vybraly si, jakému sportu se chtějí v budoucnosti věnovat. Pro děti je to kromě zmiňovaného projektu Děti na startu i taneční kroužek MTV Dance, kdy je tanec inspirován videoklipy hvězd jako jsou Rihanna, Lady Gaga nebo Beyoncé a také oblíbený step aerobik se speciální vertikální pomůckou - stepem. Budeme nabírat i šikovné děti do přípravky závodního aerobiku a závodního hip-hopu a Zumba týmu,“ dodává Denisa Havlíčková.

Zápisy budou probíhat od pondělí 5. září v budově orlovny, ulice 28. října 451 (za Penny Marketem, pod budovou Policie ČR) od pondělí do čtvrtka v čase od 12:00 do 17:00 hodin.

Podrobnější informace naleznete na internetových stránkách nebo na oficiálním Facebooku.

 

autor článku: Kamila Paulová