Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

dobrisskoaktualne.cz/rozhovory

VIDEO: No Name - počkali na zázrak

přidáno: 22. 07. 2015

Ani letos nechybělo na festivalu České hrady zastoupení slovenských kapel, ve kterém se opakovaně představila kapela No Name. Kapela, složená převážně z bratrů, která dodnes nemá jméno.

Dušan, Igor, Ivan a Roman? Čtyři bratři. Villiam a Zoli? Dva kamarádi. To vše dohromady? Kapela No Name, která v sobotu 11.července odstartovala program na festivalu České hrady. Kapela, která už devatenáct let nemá jméno a podle zpěváka kapely, Igora Timka, už nemá smysl si jej dávat.

Skupina No Name byla jednou z prvních kapel, která vznikla po rozpadu česko-slovenska a může se dodnes pyšnit nejen vyprodanými koncerty, čtrnácti vydanými alby a fanoušky, kteří na ně čekají jak na Slovensku, tak i v Čechách. Jejich úspěchy tkví především v soudržnosti, kterou kapela téměř dvacet let zachovává! Ačkoli základní sestava skupiny se původně skládala „pouze“ ze tří bratří Timkových a Villiama Gutraye, jsou No Name jednou z mála kapel, která je na výsluní tak dlouho a vystřídala pouze jednoho člena kapely. A to Mariána Čekovského, kterého nahradil Zoli Sallaiem. Po této změně nemusela kapela čekat dlouho na zázrak, protože opravdu přišel! A to roku 2000 s albem Počkám si na zázrak a jeho přední písní „Ty a Tvoja sestra“ a „Žily“.

Od té doby až do současnosti se mnohé nezměnilo. Krom toho, že z kluků z paneláku vyrostli otcové od rodin, a tak se jejich koncerty musí vejít do víkendových bloků, aby tak zbytek týdne mohli být vzornými tatínky, manželi a bratry.

Kapela, jak bylo vidět i o víkendu na Točníku, je stále úspěšná a můžeme s jistotou tvrdit, že ještě dlouho bude! Konec konců, podívejte se na již odvysílanou reportáž z festivalu České hrady a posuďte sami.

 

 

autor článku: Barbora Havlíčková, kamera: Jan Musil