Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

dobrisskoaktualne.cz/rozhovory

VIDEO: Xindl X - Anděl v blbým věku

přidáno: 17. 07. 2015

Snad každý zná písničky Dysgrafik, Anděl, V blbým věku nebo nově Cudzinka v tvojej zemi. To vše a mnohem víc patří mezi přední písně zpěváka Ondřeje Ládka alias Xindla X, který už jako po několikáté zahrál a zazpíval na festivalu České Hrady.

Zpěvák Ondřej Ládek alias Xindl X pochází z hudební rodiny a tak není divu, že i z něj vyrostl hudebník, jehož písničky zná snad každá věková skupina. Opak je ale pravdou! Tento pražský Xindl měl sen stát se scénáristou. Poté, co vystudoval scenáristiku na FAMU, zkoušel se uchytit jako scenárista, pracoval v reklamě a mimo jiné je i jedním z autorů seriálu Comeback. Nic z toho ale nebylo tím pravým ořechovým, a tak se začal naplno věnovat právě hudbě. Výsledkem je zatím šest vydaných alb, nespočet koncertů a úspěchy na všech frontách. I když jeho hlavní náplní je hudba, na scénáristiku nezanevřel a ve volných chvílích píše nejen knížky, ale i divadelní hry a na svém kontě má i pár filmů. 

Nás zajímala především Xindlova muziku, a tak jsme si za ním dojeli na Točník, kde se o víkendu 10.července 2015 odstartoval hudební festival České Hrady. A Vy neváhejte a podívejte se na rozhovor:

autor článku: Barbora Havlíčková, kamera: Jan Musil