Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

dobrisskoaktualne.cz/rozhovory

Zpěvačka Petra Janů: Zpívat republice ke 100. narozeninám je pro mě čest!

přidáno: 17. 09. 2018

Trojnásobná zlatá slavice vystoupí v Dobříši v rámci významného koncertu ke 100. výročí Československé republiky spolu s Lucií Bílou a Jitkou Zelenkovou. Koncert se koná v úterý 25. září ve sportovní hale Dobříš.

Petra Janů, vlastním jménem Jana Petrů. I tato skutečnost je součástí kariéry zpěvačky, která nedávno oslavila své pětašedesátiny. První album s názvem Motorest vydala v roce 1972. Od té doby její kariéra strmě rostla vzhůru. Nelze opomenout její nejprodávanější album Jedem dál s láskou. Samozřejmě se můžete těšit i na písně právě z tohoto komerčně velmi úspěšného alba. Poté se zpěvačka stala „Zlatou slavicí.“ Dlouhodobě ve své kariéře spolupracovala s Ondřejem Soukupem nebo Petrem Jandou.

Jak dlouho jste nebyla v Dobříši?

To opravdu netuším, ale jestli na tom trváte, kouknu se zpátky do diáře.

Na jaké písně se mohou fanoušci těšit?

Na všechny, které mají rádi a já jsem moc ráda, že to tak je. Zazpívám Moje malá premiéra, Není nám už 17 nebo také Už nejsem volná.

Jak se těšíte na tento významný koncert?

Těším se moc na každý koncert a na publikum. Tady jako bonus budu mít čas si v šatně "podrbat" s milými kolegyňkami.

Co pro Vás znamená účinkování na tomto koncertu k významnému stoletému výročí České republiky?

Odpověď je jasná, je to pro mě čest.

 

Petra Janů zazpívá za doprovodu klavíristy Petra Maláska. Odměnou pro návštěvníky koncertu bude především skvělý hudební zážitek. Nepromeškejte tuto významnou událost letošního podzimu. Vstupenky jsou k prodeji v síti TicketStream a na Infocentru města Dobříše.

autor článku: Jitka Doubravová