Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

dobrisskoaktualne.cz/rozhovory

Rozhovor s Petrem Nagym: S čím si spojuje město Dobříš?

přidáno: 05. 04. 2018

Rozhovor s Petrem Nagym nejen o vzpomínkách na dobříšský koncert. Co mu říká město Dobříš a jaké hity si kapela na poslední květnový den, kdy vystoupí v dobříšské sportovní hale, připraví?

Peter Nagy zahraje v Dobříši již za necelé dva měsíce. Jak vzpomíná na jeho koncert konaný v dobříšské hale před více než 30 lety? Nejen o tom se rozpovídal.

Jak často koncertujete v České republice?

To záleží ako to stíháme, dnes sa termíny zlaďujú veľmi ťažko. Máme často prejazdy medzi Slovenskom a Čechami. Častokrát sú to jednotlivé presné termíny hudobných festivalov a rôznych mestských slávnosti a podobne.

Před více než třiceti lety jste v Dobříši vystupoval ve stejné hale. Vzpomínáte si alespoň matně na tento koncert?

Tak trochu matne... Každý muzikant žije v podstate v aute a ide to rýchlo za sebou. Ale pamätám si na natáčanie nejakej TV na zámku na Dobříši. To bol krásny zážitok. To som sa tam skamarátil s Karlom Zichom. Bol to fajn človek. Je ho škoda.

Co Vás napadne, když se řekne město Dobříš nebo okres Příbram?

No práve ten zámok. Ja mám rád české pamiatky. Dýcha z nich história starých dobrých čias. Ako veľa ľudí mám slabosť na tieto romantické veci.

Jak dlouho uz hrajete s kapelou Indigo?

No v podstate táto značka existuje už tridsiaty piaty rok. Samozrejme už sú to iní muzikanti, ale keď som vymyslel tento názov, netrúfal som si odhadnúť, že to bude tak fajn a tak dlho.

Z kolika členů se kapela skladá?

Máme v podstate klasickú big beatovu zostavu. El. gitara Michal Kovalčík, basa Ľuboš Ďurech, klávesy Marek Mečiar a bicie Jano Lau.

Na kolik písniček se mohou návštěvníci těšit?

Hráme niečo viac než 20 piesní, je to v podstate koncert samých hitov. Snažime sa nesklamať ľudí, ktorí prišli na hitovky ako Aj tak sme frajeri, Sme svoji, So mnou nikdy nezostarneš, Poďme sa zachrániť, Korálky od Natálky, Sam s  nohami na stole aj Kristínka iba spí a mnoho dalších. Budeme sa tešiť!

autor článku: Jitka Doubravová