Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Taťána.

dobrisskoaktualne.cz/rozhovory

Pavel Callta vystoupí na show Leoše Mareše. Jak vznikl jejich společný hit?

přidáno: 11. 08. 2020

Zpěvák Pavel Callta vystoupí jako jeden z hostů na Summer párty s Leošem Marešem, která se koná v pátek 21. srpna 2020 v příbramském letním kině. Co svedlo tyhle dva dohromady i další zajímavosti, prozradil sám Pavel Callta v exkluzivním rozhovoru.

Pavel Callta je český zpěvák, skladatel a textař, který své debutové album s názvem Momenty vydal v červnu 2015. Druhé autorské album mu vyšlo v listopadu 2018 a nese název Součást. Souběžně se singlem Nezapomeň, pak za tato díla dostal ocenění zlaté desky. Mezi jeho úspěchy patří také 3. místo v národním kole soutěžě Eurovision Song Contest, které se účastnil s písní Never Forget. V říjnu 2019 mu pak vyšla dokonce kniha s názvem Moje momenty a podtitulem Autentický deník od čtrnácti let doteď.

Mezi jednu z jeho nejhranějších písní, kterou lidé milují, patří hit, který vyšel v roce 2017. Jde o duet, který zpívá společně právě s Leošem Marešem.

Pavle, jak si užíváte možnost vystupovat po karanténě před publikem?

Musím se upřímně přiznat, že mi koncertování v rámci karantény velmi chybělo, takže si to skutečně užívám a doufám, že to tak už zůstane. Je skvělé být zpátky. 

Budete vystupovat na příbramské Summer párty. Jak máte rád letní koncerty?

Mám je nejraději ze všech. Je to pod širým nebem a to je prostě úplně jiná atmosféra než v hale. Podle mě je tam i lepší zvuk, než v některých starších halách, kde se to často odráží od stěn a celkově ta letní atmosféra je skvělá. Já miluju letní akce.

Už jste v Příbrami někdy vystupoval?

Myslím si, že jsem v Příbrami vystupoval, ale stoprocentně jistý si nejsem. Každopádně se ale do Příbrami těším.

Máte s Leošem Marešem společnou píseň. Zazní i v Příbrami?

Určitě zazní. Těším se na ni moc. Je to velký hit, píseň se prosadila, lidé ji mají moc rádi a žádají si ji. Je to vlastně taková dojemná skladba a mně se zpívá hrozně dobře. 

Jak vznikl nápad udělat společný song "Píšem si svůj sen"?

Vzniklo to vlastně strašně spontánně, když se tak zamyslím. Měl jsem napsaný song a s Leošem jsme se vídali na různých akcích, kde jsem já zpíval a on tam moderoval. Nabídl jsem mu udělat společnou píseň, pak jsem mu ji poslal a on hned souhlasil. 

Je to Vaše nejhranější píseň?

Jak už jsem řekl, je to velký hit, který si publikum žádá. Určitě se dá říct, že patří společně s písněmi "Terapeut" a "Písnička" k těm nejhranějším z mého repertoáru. 

Co byste vzkázal příbramskému publiku?

Moc se na vás těším, užijte si koncert a užijte si celé léto. Uvidíme se 21. srpna v příbramském letním kině.

Vedle Pavla Callty vystoupí na příbramské letní show Leoše Mareše také skupina Holki. Vstupenky můžete ještě stále zakoupit na www.ticketstream.cz.

autor článku: redakce DA