Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

dobrisskoaktualne.cz/rozhovory

Marian Gold z Alphaville: Do Příbrami se těším

přidáno: 13. 06. 2018

Frontman legendární kapely Alphaville Marian Gold poskytl velmi zajímavý rozhovor, ve kterém promluvil o koncertech, které plánuje v České republice s agenturou VDN Promo. Zmínil se také o vztahu s Karlem Gottem, tomu jedinému dal dokonce možnost dělat si s jeho hitem Forever Young, cokoli chce.

Jaký vztah máte k České republice?

Jsem z Berlína, takže to k vám nemám daleko. V České republice jsem byl asi dvacetkrát. Miluji Prahu, obzvláště v době Vánoc. Do Čech se tak opravdu moc těším, speciálně jsem zvědavý na Příbram, kde jsem nikdy nebyl.

Kam v Praze rád chodíte?

Karlův most je nádherný. Praha je plná mystiky a tajemna. Velmi rád čtu pověsti o tajemných místech, když do Prahy vezmu děti, tak je velmi rád provádím a vyprávím jim legendy o tajemných místech.

Váš song Forever Young se stal světovým hitem. V našem znění je to Být stále mlád…

Přiznám se vám. Miluji Karla Gotta a jsem jeho obrovský fanoušek. Když se Karel zmínil, že by rád píseň otextoval do češtiny, řekl jsem, že si s ní může dělat, co chce, byl jsem nadšený.

Existuje i německá verze…

Ano. Tam to bylo komplikovanější. Rapperovi Bushidovi jsem souhlas nedal. Když přišel s tím, že by to nazpíval s Karlem Gottem, bez váhání jsem kývnul. Mám v Karla bezmeznou důvěru, že by neudělal nikdy nic, co by písni uškodilo.

Kdy jste se stal fanouškem Karla Gotta?

Bylo mi asi šest, když jsem ho slyšel. Později jsem měl přítelkyni a ta Karla milovala. Jeho písně mě provázely celým životem.

V říjnu máte koncerty v Praze a v Příbrami. Dorazí i Karel Gott?

Doufám, už jsem mu poslal pozvánku a agentura VDN Promo řeší, jestli bude mít volno. Moc rád bych si s ním zazpíval. Myslím, že by za to byli rádi i fanoušci. Máme dokonce i jednu koledu v němčině, i ta by tam mohla zaznít.

Jak vznikl hit Forever Young?

Vznikla v začátcích Alphavillu. To jsme měli pocit, že cokoli uděláme bude hit. Když jsem psal hit Forever Young, chtěl jsem to neustále předělávat, ale v kapele mi to rozmluvili, naštěstí. 

Máte velkou rodinu a hodně dětí. Jste rodinný tip?

Mám mladou ženu a nikdy jsem nic neplánoval. Mám sedm dětí a jsem na ně hrdý, jsou mou radostí. Jsem jejich matkám vděčný, že je tak vychovaly.

Připravíte pro Příbramáky něco speciálního?

Už teď mohu slíbit, že dostanou plnou dávku energie. Dám ze sebe všechno a věřím, že v říjnu zažijeme krásný čas. Moc se na ně těším.

autor článku: Jitka Doubravová