Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

Ilustrační foto

Muzeum Dobříš láká na novou výstavu, která zaujme nejen ty nejmenší

přidáno: 22. 03. 2019

Přes dva měsíce bude v dobříšském muzeu k vidění výstava, která zahrnuje stavebnice SEVA. Co vše budou návštěvníci moci vidět?

Od 1. března se mohou návštěvníci Muzea Dobříš těšit na výstavu Svět kostiček® s téměř zapomenutým fenoménem. Z české stavebnice SEVA představuje autor výstavy a patriot projektu Svět kostiček® pan Petr Šimr nejen kompletní sortiment továrních setů, ale také další zajímavé modely z vlastní tvorby. Výstava nabízí rovněž vybavenou dětskou hernu s kostičkami Seva®. Výstavu můžete navštívit do 5. května 2019 za cenu běžného vstupného.

 

Autorem projektu putovních výstav ze stavebnic LEGO a SEVA je pan Petr Šimr pocházející z Loděnice u Berouna. „Zabývám se nejen sbíráním továrních setů stavebnic, ale i vlastní tvorbou. V posledních měsících u mě převládá přednostně vlastní tvorba právě ze stavebnice SEVA, která jí svým měřítkem a úrovní detailů dává nový rozměr i vzhled. Zabývám se tvorbou vlastních SEVA modelů od března 2018. Mezi hlavní témata patří společenské deskové a kostkové hry, zvířata v životní velikosti, postupně se rozrůstající model města - budova dvoupohledové hasičárny s rozměry 1,640 x 1,140 x 0,870 m a vozidla. Novinkou jsou témata SEVA FOOD a SEVA KITCHEN, která volně rozšiřují tovární edici SEVA RODINA - VAŘÍME. Právě tyto pokrmy, kuchyňské nádobí a náčiní jsou k vidění i v Muzeu Dobříš,“ dodává pan Petr Šimr.

autor článku: Redakce DA | Muzeum Dobříš