Dnes je úterý 16. duben, svátek má Rudolf.

Ilustrační foto

V galerii příbramské nemocnice vystavují klienti denního stacionáře Stéblo

přidáno: 18. 04. 2018

Minulý rok byla výstava klientů denního stacionáře Stéblo v Kulturním domě Dobříš. Nyní si můžete autentické malby prohlédnout v příbramské nemocnici.

Klienti denního stacionáře Stéblo z Borotic vystavovali své obrazy vůbec poprvé v únoru minulého roku v Kulturním domě Dobříš. Od té doby výstava „Necháme to plout s vodou“ zaznamenala nečekaný úspěch na dalších třech místech v rámci Středočeského kraje.

Nyní v příbramské nemocnici

Nyní výstava dorazila i do příbramské nemocnice. Svá díla vytvořená na volné téma s využitím speciální techniky tzv. smejváku, představí osm klientů. Výběr prací ukazuje, jak se klienti Stébla s nejednoduchou technikou vypořádali a jak krásné a různorodé obrazy radostně vytvořili.

„Autentické malby dospělých klientů denního stacionáře Stéblo jsou výsledkem pravidelného arteterapeutického setkávání. Nejde však o hodiny výtvarné výchovy, jejímž cílem je směrování výtvarné produkce k nějakému obecně uznávanému standardu. V případě klientů Stébla jde o zachycení jejich spontánního výtvarného projevu v momentálním citovém rozpoložení,“ říká Magdalena Westman z denního stacionáře Stéblo.

Organizace Stéblo existuje již od roku 2005

Stéblo je nezisková organizace, která se zaměřuje na pomoc osobám s fyzickým, mentálním, psychickým nebo kombinovaným handicapem. Své služby poskytuje od roku 2005. Hlavním cílem organizace je prostřednictvím vybraných sociálních služeb umožnit osobám s postižením a jejich rodinám vést život, který by co nejvíce odpovídal životu jejich spoluobčanů bez postižení. Najít lidem se speciálními potřebami uplatnění, zapojit je do běžného života a podporovat je v různých aktivitách, aby mohli žít plnohodnotný život jako každý jiný.

autor článku: Martin Janota | Oblastní nemocnice v Příbrami