Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

Ilustrační foto

Když zlaté české ručičky vyrábí rukavice…

přidáno: 13. 07. 2015

Děti nosí čáp, to všichni přece víme, ale jak na svět přichází taková rukavice? To už ví málokdo. A právě proto pro Vás Muzeum Dobříš přichystalo rovnou dvě akce s ukázkou střihu a šití kožených rukavic.

V rukavičkářské dílně můžete sledovat mistry svého oboru při práci. Před očima se Vám zde bude odehrávat příběh s rukavicí v hlavní roli, který se jen tak nikde nevidí. Krok za krokem Vám rukavičkáři a šičky předvedou, jak se useň pro výrobu kožených rukavic zpracovává, jak se useň následně měří, stříhá a sešívá, a jak se nově vzniklá rukavice vylaďuje k naprosté dokonalosti. 

Svědky tohoto náramně zajímavého tvůrčího procesu se můžete stát v sobotu 25. července 2015 a pak i o měsíc později, v sobotu 22. srpna 2015. Program je pro návštěvníky připraven vždy od 13:00 do 16:00 hod v rukavičkářské dílně Muzea Dobříš.

Základní vstupné pro návštěvníky činí 55 Kč, přičemž děti, studenti a senioři za svou návštěvu zaplatí pouhých 35 Kč. Vítány jsou také celé rodiny s dětmi (2 + 2 vstupenky) za speciální cenu vstupného 150 Kč

Podrobnější informace o pořádaných akcích naleznete na webu Muzea Dobříš.

autor článku: Michaela Dvořáková