Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

Ilustrační foto

Muzeum Dobříš zve na výstavu historických motorek značky Jawa

přidáno: 02. 04. 2018

Na Zelený čtvrtek se v Muzeu Dobříš konala již tradiční akce, která otevřela dveře nejen nové, již čtvrté, sezoně, ale zároveň zpřístupnila také novou výstavu, která je v muzeu od čtvrtka k vidění.

Zahájení sezony Muzea Dobříš spojené s prohlídkou výstavy se konalo za přítomnosti významných hostů, představitelů města Dobříše a samozřejmě členů Muzejního spolku a dalších partnerů, bez kterých by se otevření muzea před třemi roky jen těžko uskutečnilo. Další fungování muzea by bylo bez pomoci a podpory těchto lidí a institucí jen těžko představitelné. Ze zúčastněných můžeme jmenovat například Kateřinu Kalistovou, náměstkyni Ministra kultury pro řízení sekce živého umění; místostarostku Dobříše Petru Neubergerovou; Karla Horčičku, radního pro oblast kultury a památkové péče Středočeského kraje; Jana Husáka, člena správní rady Nadace ČEZ a Otu Schneppa, mluvčího Skupiny ČEZ pro severní a střední Čechy.

Sezona byla zahájena ve čtvrtek 29. března

Slavnostním dopolednem provázel Petr Větrovský. Slova se také ujala Iveta Šedivá, která sdělila, na co se mohou návštěvníci Muzea Dobříš v letošního sezoně těšit. Zakladatel muzea Radek Vystyd pak nešetřil slovy díků všem, kteří se jakoukoliv měrou zasloužili o to, že Muzeum Dobříš stojí na prahu další, věřme, že úspěšné sezony.

Výstava motocyklů potrvá až do konce května

Na výstavu historií motocyklů značky Jawa se můžete vydat do konce května. Jednotlivé kousky zapůjčil pan Ivan Šedivý. Za cenu běžného vstupného si tak můžete zblízka prohlédnout legendární „pérák“, „panelku“ či „kývačku“ vyrobené firmou, která svého času udávala směr výroby motocyklů.

autor článku: Iveta Šedivá a redakce DA