Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

Ilustrační foto

Na dobříšském Summer festu 2018 vystoupí kapela Imodium i Cold Cold Nights

přidáno: 26. 06. 2018

I letos vystoupí v Dobříši v rámci Summer festu spousta kapel. Těšit se lidé mohou třeba na skupinu Imodium nebo na dobříšské kapely Wocaties Band a V - Pořádku. Festival se bude konat jako každoročně v areálu za sportovní halou.

Ke konci července se bude již tradičně konat Summer fest Dobříš. Během dvou dnů se v letním areálu za sportovní halou představí sedm kapel z různých koutů České republiky.

Celý festival otevře 27. července dobříšská kapela Wocaties Band. Následovat bude kapela Čankišou z Brna a milovníci rocku si budou moci užít koncert pražské skupiny Lucie Revival. Druhý den, v sobotu 28. července, zahraje domácí kapela V – Pořádku, skupina Vasilův Rubáš a vystoupí i známá kapela Imodium. Ta představí své nové album, které vydala na podzim minulého roku. Festival uzavřou pražští alternativci Cold Cold Nights. Lístky v předprodeji jsou připraveny ke koupi v trafice U Davida a bude možné je sehnat i na místě. Vstupné na jeden den je 150,- Kč a na oba dva dny 250,- Kč.

 

Časový harmonogram

Pátek 27.7.

19:30 - 20:30 – Wocaties Band (Dobříš)

21:20 - 22:35 – Čankišou (Brno)

23:15 - 00:30 – Lucie Revival (Praha)

Sobota 28. 7.

17:40 - 18:20 – V - Pořádku (Dobříš)

19:00 - 20:00 – Vasilův Rubáš (Praha)

20:50 - 22:00 – Imodium (Broumov)

22:40 - 23:40 – Cold Cold Nights (Praha)

 

 

Čankišou - world music                                                                              

Sedmičlenná kapela Čankišou pronikla do povědomí posluchačů doma i v zahraničí díky svým koncertům nabitým energií a divokými rytmy. Ty se pod vedením hlasem i postavou impozantního zpěváka Karla Heřmana po pár minutách mění v divoký taneční rej. Čankišou se svou fůzí různých etnických vlivů na rockovém základě a bohatou sbírkou exotických nástrojů projeli svět od ostrova Réunion v Indickém oceánu přes Pakistán až po malajské Borneo. Kapelu Čankišou založili původem bigbeatoví muzikanti v roce 1998. Za pomoci pestré sbírky nástrojů z celého světa se vrhli do pro ně naprosto nových vod ethna, world music a originálně opřeli svou tvorbu o legendu dávného jednonohého lidu Čanki. 

Imodium  - rock                                                                                         

Čtyřčlenná broumovská formace Imodium patří po téměř 20 letech existence k české klubové stálici. Na svém kontě má pět alb, řadu klipů a stovky odehraných koncertů, z nichž můžeme jmenovat i předskakování zpěvačce Avril Lavigne ve vyprodané O2 Areně nebo kanadským Simple Plan, britským Bush či americké partě Halestorm. Na podzim minulého roku vydala kapela nové studiové album Element, na kterém se zvukově posunuli zas o kousek dál a naladili se na tvrdší strunu a syrovější formu, v níž vynikají ještě více kytarové riffy a emotivní hlas zpěváka Thoma Frödeho. Většina recenzentů označili nové album za jeden z nejzdařilejších hudebních počinů r. 2017.

Vasilův Rubáš – folk-punk made in Praha                                                 

Tvorbu kapely Vasilův Rubáš, kterou tvoří akordeonista a kytarista Filip „Vasilděda“ Novák a perkusista Petr Rubáš velmi trefně  popisuje Anna Mášátová na serveru FMZINE: ...duo Vasilův Rubáš sice brázdí pódia více než dekádu, do širšího povědomí se ale dostalo až ve spojitosti s vítězným tažením na Portě. Do trampů mají ale chlapci sakra daleko. Poznávacím znamením jsou nevymáchané huby, vtipné texty a živelné koncerty, při kterých by pogovaly i jeptišky.“ Více vám napoví i jejich nový klip Hipsterský byt. Nenechte si ujít!

Lucie Revival - rock                                                                       

Skupinu založilo na podzim 2005 pět zkušených muzikantů sehraných z letitého společného působení v dalších projektech. Už během první sezóny si unikátní revival Lucie s kapelníkem  a zpěvákem Ondřejem Fenclem a zpívající bubenicí Pájou Táboříkovou získal slušné renomé. Následovaly pozvánky na prestižní festivaly (Sázava fest, Benátská noc...). Díky přesvědčivému zpěvu Ondřeje Fencla a talentované Páji Táboříkové, kterou alternuje jeden z nejlepších českých bubeníků a člen Kollerbandu Tomáš Marek si může pražský revival dovolit opravdu věrnou interpretaci veškerých hitů jako jsou Amerika, Černí andělé, Oheň, Daniela a dal. Sbírkou zvadlých růží a Poraněnými anděly pak připomene i související Wanastowi vjecy. Zúčastnění muzikanté jsou aktivně činní v úspěšných autorských kapelách 5P Luboše Pospíšila, Marsyas, Vladimír Merta trio, Petra Janů band, Schodiště, Hromosvod, Krausberry, Jasná páka, Kollerband a dal...

Cold Cold Nights - garage-folk                                                                 

Písničkář Jéčko už nevystupuje jako sólo hudebník, stal se plnohodnotným členem pražské kytarovky Cold Cold Nights. V loňském roce vydala kapela svůj debut - album (The) Last Summer, za které byla nominována na Cenu Anděl 2017 v kategorii alternativa. Ve své tvorbě dávají přednost jednoduchým, dojímavým melodiím a příběhům o dospívání, vztazích na dálku a dlouhých chvílích s přáteli. „Žádné přešlapování na místě, pokusy a omyly, ale jasně zformovaná estetika, která sice jemně pomrkává na své zámořské vzory, zároveň ale působí zcela suverénně...“, napsal v recenzi o tomto počinu Karel Veselý z Radia Wave.

Wocaties Band a V – Pořádku

Program doplní dvě velmi oblíbené kapely z dobříšské líhně.Wocaties Band, který vznikl na půdě zdejší umělecké školy, již řadu let dělá radost účastníkům nejrůznějších hudebních a společenských akcí kvalitní interpretací známých skladeb českého a svétového popu a rocku. Punk-rocková kapela V - Pořádku již pevně zapustila kořeny na klubové scéně a své fanoušky má nejen v našem regionu. Jejich devizou jsou vtipné autorské texty a skočná muzika.   

autor článku: Jindřiška Kastnerová | KD Dobříš