Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

Ilustrační foto

Letos startuje již čtvrtá sezona koncertů na podporu dobříšských varhan

přidáno: 26. 02. 2019

Již v polovině března bude zahájena další sezona benefičních koncertů, které jsou pořádány ve prospěch dobříšských varhan.

V neděli 17. března od 19:00 hod. se slavnostně zahájí již čtvrtá sezona koncertů na podporu projektu nových varhan pro kostel Nejsvětější Trojice v Dobříši. „Zveme Vás na koncert mladého hudebního  tělesa, dechového kvinteta TIFERET ensemblu do Zrcadlového sálu dobříšského zámku. Účinkují Jakub Skramlík - fagot, Veronika Hofmanová - klarinet, Barbora Šimůnková - lesní roh, Anežka Beščecová – flétna, Jakub Hucek - hoboj. Na pořadu zazní skladby od J. J. Moureta, J. S. Bacha, W. A. Mozarta, F. Danzi, J. Iberta, G. Fauré a F. Farkase, které nás přenesou od 17. století až po současnost. Vstupné je dobrovolné,“ srdečně zve Ivo Kylar.

Zahájení stavby dobříšských varhan

Varhanářská dílna Kánský Brachtl uzavřela s římskokatolickou farností dodatek ke „Smlouvě o dílo“ na práce na stavbě varhan, které budou zahájeny již v roce 2019 ve výši 1.586.370 Kč. Konkrétně se bude jednat o restaurování a doplnění varhanní skříně včetně nosné konstrukce varhanního stroje, výrobu kovových píšťal I. a II. manuálu včetně předintonace, výrobu dřevěných píšt'al a v neposlední řadě dojde také k přípravě materiálu pro výrobu vzdušnice, hracího stolu a vzduchotechniky. Termín dokončení a předání varhan je na svátek Nejsvětější Trojice 30. května 2021.

Finální částka stále chybí!

Na transparentním účtu veřejné sbírky je částka ve výši téměř 3 milionů korun. „Na kompletní varhany nám tak ještě schází 1 300 000 Kč. V souvislosti se zahájením prací bychom rádi upozornili na adopci píšťal s možností vyrytí svého jména nebo firmy ještě na cca 30 ks větších píšt'al. Rádi bychom všem dárcům poděkovali za finanční podporu,“ dodává Ivo Kylar.

Informace naleznete na internetových stránkách, číslo účtu, kam lze finance zasílat je 115-99660227/0100.

Pozvánka na první benefiční koncert letošního roku

autor článku: Redakce DA a Ivo Kylar