Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

Ilustrační foto

Premiéra v příbramském divadle A. Dvořáka má co nabídnout!

přidáno: 21. 02. 2019

I v letošním roce si Divadlo A. Dvořáka připravilo pět nových inscenací. Dnes ve čtvrtek 21. února a zítra v pátek 22. února uvede svou první premiéru s názvem Jak jsem vyhrál válku. A pokud je vám titul povědomý, nemýlíte se!

Tato úspěšná komedie se na prknech divadla hrála přesně před dvanácti lety. Ve zcela novém obsazení zhlédnete příběh poručíka britské spojenecké armády Ernesta Goodbody, který jako jediný bere válku vážně. Svým naivním a důkladně poctivým přístupem ke všemu a ke všem, přivádí ostatní k šílenství.

Představí se mimo jiné Aleš Háma!

Nesmrtelný válečný román vydal anglický spisovatel Patrick Ryan v roce 1963. O čtyři roky později byla natočena filmová verze, kde hlavní roli ztvárnil proslulý člen skupiny The Beatles, John Lennon. V naší divadelní verzi uvidíte vedle členů příbramského hereckého souboru hostujícího herce a muzikanta Aleše Hámu, který hraje poručíka Ernesta Goodbody. Režie se ujal dvorní režisér divadla Milan Schejbal. V dalších rolích uvidíte Jana Konečného, Petra Bednáře, Filipa Müllera, Jiřího Vojtu, Ivanu Krmíčkovou, Moniku Timkovou, Danielu Šiškovou a Elišku Nejedlou.

autor článku: Andrea Vasilová | Divadlo A. Dvořáka Příbram