Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

Ilustrační foto

Dobříš přivítá jazzovou legendu Emila Viklického

přidáno: 11. 04. 2018

Příští čtvrtek si dorazí poslechnout žáky dobříšské Základní umělecké školy Emil Viklický. Kdo významného jazzového pianistu do Dobříše pozval?

Emil Viklický, významný jazzový pianista, všestranný hudebník a skladatel, patří mezi jazzové legendy, které netřeba představovat. Často vystupuje ve Finsku, Norsku, v USA, Japonsku, Mexiku, Izraeli, Německu, Lucembursku, Nizozemsku. Tato legenda přijede ve čtvrtek 19. dubna i na Dobříš. Máme to štěstí, že si ve svém nabitém kalendáři udělá čas a přijede si poslechnout interpretaci svých skladeb v podání žáků místní základní umělecké školy.

Kdo do Dobříše legendu pozval?

Emila Viklického pozvala do našeho města učitelka klavíru ze ZUŠ Dobříš paní Lucie Tóth. Jak Vás napadlo uspořádat klavírní seminář jeho skladeb? „V září loňského roku jsem se účastnila série seminářů pořádaných Evropskou asociací učitelů klavíru ČR. Seminář o jazzové instruktivní literatuře vedl pan Emil Viklický, součástí bylo i představení reedice titulu Zelený satén, kterou nově vydalo nakladatelství Český rozhlas. Pan Viklický hrál, inspiroval, mluvil o svých i jiných skladbách, a mne jeho přístup i interpretace natolik nadchla, že jsem se jej rozhodla požádat o uspořádání semináře přímo s žačkami a žáky, kteří by jeho skladby nastudovali. Pan Viklický byl tak laskav, že našel volný termín, a tak se můžeme těšit na jeho postřehy, nápady i vlastní předvedení interpretace skladeb,“ dodává Lucie Tóth. Seminář skladeb Emila Viklického se koná ve čtvrtek 19. dubna v sále ZUŠ Dobříš, od 16:30 hodin. Vstup je volný a všichni milovníci dobré hudby jsou srdečně zváni!

autor článku: Lucie Tóth a redakce DA