Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

Ilustrační foto

VIDEO: Přes 300 dětí zaplnilo dobříšský fotbalový stadion

přidáno: 23. 06. 2017

Ve středu 21. června byl dobříšský fotbalový stadion zaplněn dětmi z dobříšských základních škol. Konal se zde totiž první ročník Policiády. Co vše měly děti za úkoly a jak se jim zábavné dopoledne líbilo?

Dobříšská městská policie uspořádala ve středu 21. června pro děti zábavné dopoledne formou Policiády. Premiérový ročník této akce byl určen pro děti z prvních až třetích tříd dobříšských základních škol. Zábavnou formou si tak děti mohly vyzkoušet nejen již známé věci, ale také se něco nového dozvědět.

Děti si vyzkoušely známé i nové věci

Během dopoledne bylo pro děti připraveno celkem 13 stanovišť, kde musely plnit úkoly. Děti si tak například vyzkoušely střelbu ze vzduchovky, přenos zraněného na improvizovaných nosítkách s pomocí dvou kamarádů, test ze zdravovědy a z dopravní výchovy, házení tenisákem na cíl, skákání mezi pneumatikami a ještě mnoho dalšího. Na každém stanovišti pak byli přítomni studenti z Gymnázia Karla Čapka Dobříš, kteří dětem vždy vysvětlili úkoly a dohlíželi na jejich splnění.

Akce se uspořádala za podpory města Dobříš se zastoupením paní radní pro bezpečnost a správu majetku města Dobříš, Markéty Čermákové a místního zdravotního střediska.

Pojďte se společně s námi podívat na video, kde vám samy děti řeknou, co nejvíce je na Policiádě bavilo:

autor článku: Kamila Paulová a Petr Šoukal