Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

Ilustrační foto

Program 18. ročníku Dobříšských májových slavností!

přidáno: 04. 04. 2019

Dobříšské májové slavnosti v letošním roce oslaví již své osmnácté narozeniny. Na dobříšském náměstí vystoupí nejen hlavní hvězdy, ale připraven bude i další skvělý doprovodný program. Co vše bude předposlední květnovou sobotu připraveno?

Osmnácté Dobříšské májové slavnosti se uskuteční tak jako vždy předposlední květnovou sobotu, konkrétně tedy v sobotu 18. května 2019.

A na co se můžete letos těšit?

Kromě tradičních účastníků slavností - dobříšských organizací, škol, hudebních skupin a sportovních oddílů se na hlavním pódiu opět představí řada špičkových umělců. V první řadě to bude skvělá zpěvačka a velká bojovnice Anna K se svou doprovodnou kapelou. Anna K je nejen oblíbená u svých fanoušků, ale její tvorba je navíc oceňována i hudebními kritiky, což není až tak běžná kombinace. Je držitelkou 5 ocenění Anděl, a 3 krát i zpěvačkou roku v anketě Žebřík časopisu Report. Se svou kapelou vám představí nejen své starší hity, ale i nejnovější písně z úspěšného alba Světlo. Druhou kapelou, která vystoupí v podvečer, je pohodový YoYo Band. Původně vokální skupina Yo Yo Band se zrodila na svérázné hanspaulské scéně v Praze. V r. 1975 ji založili bratři Richard a Vladimír Tesaříkovi spolu s Ondřejem Hejmou a Juliem Kuzmou Novotným. Stali se průkopníky tzv. černé muziky - především soulu a blues a reggae. Mezi nejúspěšnější hity skupiny patří především ty z 90. let jako například Karviná, Jedem do Afriky, Rybitví či Kladno.

Dorazí i výborní artisté

Dobrou tradicí se stala i vystoupení vynikajících artistů či sportovců. Letos se dobříšskému publiku představí skupina V.O.S.A. theatr, která pro svou show Ryby využívá vizuální efekt i prvky pouličního divadla. Obří loutky ryb jsou ozdobou každé větší akce. Plují prostorem a děti je milují. Na jejich vzdušné plavbě je doprovází chůdaři s akordeonem a houslemi. Vydají se na cestu náměstím a dojdou až k velkému pódiu.

Bohatý program pro děti

Bohatá nabídka nejrůznějších aktivit je připravena pro rodiny s dětmi. Na dětském hřišti budou mít svůj prostor Duhoví indiáni a jejich tábořiště, kde nebude chybět totem nebo týpí a řada zajímavých aktivit a soutěží. Divadlo KaKá zde zahraje loutkovou pohádku Ezopovy bajky a svůj zajímavý interaktivní program zde opět nabídne i RC Dobříšek. Pro rodiny, které vyznávají akčnější zábavu, připravili i letos svůj program skautské oddíly a spolek Provas Dobříš v Husově parčíku. Mladší generace určitě zavítá na tradiční akci spolku D-fight. Opět nebude chybět skate a BMX exhibice, hudební doprovod a další atraktivní program. Pozor, letos je nenajdete jako obvykle za sokolovnou, ale v Lipkách, kde svým programem slavnostně otevřou nový skatepark.

Další doprovodné akce

Vítanou součástí slavností je i řada dalších zajímavých doprovodných akcí, které si zaslouží vaší pozornost. Chtěli bychom vás upozornit alespoň na týdenní Divadelní festival ochotnických souborů v kulturním domě (11.-18. 5.), na výtvarnou výstavu žáků 1. ZŠ na zámku Dobříš (13.-17. 5.) a na hasičskou soutěž, která se koná v neděli 19. 5. na Větrníku.

Více informací o programu slavností včetně informací o uzavírkách komunikací naleznete na webových stránkách kulturního domu. Informace přineseme také na našem portálu.

autor článku: Redakce DA a KD Dobříš