Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

Ilustrační foto

Noc kostelů nebude chybět ani v Dobříši

přidáno: 02. 05. 2018

Projekt Noc kostelů se v České republice stal již tradiční každoroční akcí, která si dala za cíl zpřístupnit neopakovatelnou a kouzelnou noční atmosféru našich kostelů. I tento rok se do tohoto projektu zapojí i dobříšský kostel. Kdy akce proběhne a na co se návštěvníci mohou těšit?

Po celé České republice je na pátek 25. května 2018 připravený bohatý kulturní program (duchovní, hudební, divadelní, přednášky, výstavy atd.) v rámci projektu Noc kostelů. Ve více jak 1290 kostelech a modlitebnách, čímž je vytvořena příležitost k tomu, abychom se potkali u něčeho výjimečného.

Poznejte dobříšský kostel

Tento projekt vznikl pro všechny, kteří by rádi poznali kostel trochu jinak. Je to večer, kdy si můžete prohlédnout místo, které jistě několikrát ročně míjíte a poznat tak Kostel Nejsvětější Trojice v Dobříši. Vychutnat si budete moci nejen kulturní, ale i duchovní sílu tohoto křesťanského prostoru.

Program:

20:00 – Otevření kostela

(volná prohlídka kostela, možnost zapálení svíčky se svou prosbou, přáním, děkováním…)

21:00 – Bůh je rozpálená pec plná lásky

Premiéra představení vytvořeného přímo pro dobříšské publikum při příležitosti Noci kostelů

Autorské texty a básně Zdeňky Žádníkové Volencové s klavírním doprovodem paní Lucie Toth. Účinkují: Andrea Žádníková, Lucie Toth a další. Scénář a režie: Zdeňka Žádníková Volencová.

21:45 – Volná prohlídka kostela

22:00 – Závěr Noci kostelů

autor článku: Redakce DA | P. Angelo | Michaela Zídková (místní koordinátorka Noci kostelů)