Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

Ilustrační foto

Zaplní se v sobotu 18. května mníšecké náměstí?

přidáno: 25. 04. 2019

Festival Mníšek do ulic propojí již pátý Tvořivý trh společně s hudební, divadelní a uměleckou scénou. Na festivalu budou tvořivé, ale i pohybové workshopy, hudební produkce, řízená degustace čajů, hry pro děti i dospělé, umisťovací výstava drobného zvířectva, dobré jídlo a pití a mnoho dalšího.

Tvořivý trh není občanům města Mníšek pod Brdy neznámou akcí. Předchozí 4 ročníky si své četné spokojené návštěvníky i prodejce vlastních výrobků našly. Známé rčení za vším hledej ženu, naprosto platí i zde. S pořádáním trhů přišla před lety Ivana Bartůňková, zakladatelka facebookové skupiny pro tvořivé lidi z Mníšku a okolí. I Tvořivý trh má sloužit a slouží k prezentaci vlastních výrobků lidu Mníšecka. Při přípravě 5. ročníku došlo ke změně koncepce, trh byl rozšířen o festival Mníšek do ulic. Za tím je tentokrát třeba hledat ženy dvě. Ivanu a Annu Szabó. A trochu i mě. Založili jsme spolek Mezi lidmi, jehož hlavním cílem je podpořit aktivní život v Mníšku, přinést do něj více kultury, umění, zábavy, porozumění a sousedského setkávání.

Co bude připraveno?

Kromě již zaběhnutého Tvořivého trhu, kde počet prodejců stále roste, nově festival plný hudby (1 ozvučená hlavní stage a 1 tzv. busking point), divadel pro malé i velké a workshopů všemožného zaměření. Součástí budou i hry pro děti, s kterými nám pomohou mníšečtí skauti a umisťovací výstava domácích mazlíčků, kde jednání s útulky zaštiťuje Hana Kotoučová. Připravujeme i tombolu, kde budete moci vyhrát nejen předměty s uměním souvisejícími.

Jednotlivé prvky festivalu budou roztroušeny po celém náměstí od kostela až k zámku, aby se vzájemně nerušily. Začneme v 9 hodin ráno a skončíme po 19. hodině. Z bohatého programu si jistě každý vybere. Nabídka jídla a pití bude rozmanitá, tak věříme, že s námi zůstanete celý den. Můžete se potkat s přáteli, podpořit sousedy, užít si hudbu, zatančit si a inspirovat sebe i nás. Vstupné bude dobrovolné. Přispět nám budete moci do připravených kasiček a umělcům do klobouku. Sponzoři akce vítáni.

Pokud jste umělecky nebo tvořivě zaměřenou osobou a chcete prezentovat své výrobky, um nebo máte pocit, že se do konceptu festivalu hodíte, můžete se i vy stát jeho součástí. Vše potřebné najdete na našich internetových stránkách nebo Facebooku!

Děkujeme Městu Mníšek pod Brdy za podporu!

autor článku: Martin Cihla | Mezi lidmi z.s.