Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Taťána.

Ilustrační foto

V příbramském D-klubu se bude křtít nová dětská kniha

přidáno: 14. 05. 2018

To, že se v příbramském divadelním klubu pravidelně pořádají akce pro dospělé, už jistě víte. Ale tentokrát se D-klub otevře dětem, a to již tento pátek 18. května od 17:00 hod., kdy zde proběhne křest knihy Viktor a záhadná teta Bobina.

Obě autorky knihy Jarmila Vlčková a Pavlína Jurková jsou herečky. Jarmilu budete určitě znát z oblíbené příbramské inscenace Hrdý Budžes. Ale i v psaní nejsou žádné začátečnice. Už společně napsaly devět scénářů divadelních pohádek a všechny měly velký úspěch.

O čem kniha bude?  

„Dětem nabídneme staroušky. Zlobivé devítileté dítě Viktor je za trest svými věčně pracujícími rodiči odesláno ke svérázné asketické tetě Bobině do zapadlého městečka Hrabákova, kde má strávit celé dva měsíce prázdnin. Zuřící Viktor netuší, že teta je ředitelkou Domova pokojného stáří, a že právě tam v domově důchodců společně s ní a dalšími deseti staroušky, prožije to nejkrásnější léto svého života. Děti by měly vědět, že všichni staří lidé, které mají kolem sebe, jim mají pořád co říct. Měly by si s nimi povídat a trávit s nimi čas,“ říká jedna z autorek Jarmila Vlčková.

Jak bude celé odpoledne probíhat?

Budou se číst ukázky z knihy, bude povídání s dětmi a zábava. V D-klubu bude i ilustrátorka, akademická malířka Martina Fojtů, obě autorky a jejich herecký kolega Libor Jeník. Ten přijde s kytarou, aby si mohli všichni společně s dětmi zazpívat. A pokud se vám bude kniha líbit, tak ji můžete svým dětem koupit a nechat podepsat.

Místo si zarezervujte předem!

Ještě jedno malé upozornění. „Déčko je opravdu malé a musí dojít k jeho „přestavbě“. Všechny stoly pryč a židle naopak přinést. Sezení pro děti bude uprostřed Déčka. Na lavicích po obvodu místnosti budou mít místa rodiče. A proto by bylo dobré, aby s dětmi přišel pouze jeden dospělý. A také si musíte dopředu koupit vstupenky nebo místa alespoň zamluvit! Vstupné je pouhých 30 korun a v tuto chvíli jsou už v prodeji v D-klubu. Domluvit se můžete na telefonu: 326 531 229,“ říká zástupkyně divadla Anna Čiperová.

 

autor článku: Jitka Janotová