Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

Ilustrační foto

Kulturní dům v Dobříši představuje říjnové akce

přidáno: 28. 09. 2018

Hudba, tanec, výtvarné i divadelní umění, to vše je v nabídce KD Dobříš v měsíci říjnu...

12. října: Slet bubeníků 2018

"Rytmy bez hranic na tisíc způsobů. Ze Sletu bubeníků je vítaná unikátní událost, která v současné době a podobě nemá ve světě konkurenci" (recenze časopisu Report)

Již posedmnácté bude republikou křižovat ojedinělý putovní koncert - festival Slet bubeníků. Letos s poditulem „Sto let Slet“. Na Dobříš zavítá Slet potřetí... Jen jednou do roka se sejde parta bubeníků, aby nadchla publikum každého věku a vyznání. Kromě bicích, bubnů, perkusí, hlasů a zvuků se letos do sestavy dostal znovu i neobvyklý hudební bicí nástroj: cimbál. Pavel Fajt, zakladatel, umělecký vedoucí a garant projektu zve opět ke spolupráci své bubenické kolegy. Jeho výběr zahrnuje vícero hudebních žánrů a uměleckých směrů, a tak na podiu vedle sebe stojí a spolupracují reprezentanti zcela odlišných hudebních žánrů, jako například alternativa, rock, ethno, world music, ambientní hudba, klasická hudba. Sto let Slet je podtitul letošního ročníku Sletu bubeníků, kterým hudebníci chtějí připomenout stoleté výročí republiky a v hudbě se porozhlédnout po rytmickém dědictví národů střední Evropy. Sestava 2018: Pavel Fajt, Miloš Vacík, Pavel Koudelka, Tomáš Reindl, Mikoláš Chadima, Petr Gavlas.

Společenský sál KD Dobříš, pátek 12. října od 20:30 hod. Vstupné: 270,- (předprodej) a 300,- (na místě). Předprodej vstupenek v Trafice u Davida, Dobříš. Rezervace vstupenek pro zájemce, kteří nejsou z Dobříše, na tel.: 318 521 302.

18. října: Květa Čapková - Společný čas - vernisáž výstavy surrealistických obrazů

Autorka se prezentuje jako surrealistka v plném smyslu tohoto slova. Výtvarno ji přitahovalo již od dětských let. Už na základní škole se věnovala kreslení, malování, modelování a dalším výtvarným projevům v různých podobách. Vystudovala střední zdravotnickou školu, kde vynikala v anatomickém kreslení. Následovala Pedagogická fakulta obor český jazyk a výtvarná kultura. Z fakulty si odnesla jistotu, že výtvarný projev je tím, co je jejímu vnitřnímu uspořádání nejbližší.Ve svých obrazech dává průchod fantazii, spojuje skutečnost a sen, otevírá divákovi průhled do světa, v němž je, slovy básníka André Bretona, „nadrealita obsažena v samotné realitě a není ani nad ní ani mimo ni“. Květa Čapková vystavovala s úspěchem v Norsku a Itálii, dále v Praze, v Písku, v Plzeňském kraji a nyní i u nás v KD.

Výstavní sál KD Dobříš. Vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 18. října 2018 od 18:00 hod. Výstava potrvá do neděle 11. listopadu 2018. Otevřeno po – čt 8:30 - 16:00 hod., pátek a sobota zavřeno, ne 14:00 - 16:00 hod. Vstup zdarma.

19. října: Arnošt Goldflam, Doma u Hitlerů - hraje Podbrdské národní divadlo - 3 repríza

6 mini-příběhů, které spojuje postava Adolfa Hitlera, je poněkud neortodoxním pohledem na nejproslulejšího zločince dějin.

Společenský sál KD Dobříš, pátel 19. října 2018 od 19:30 hod. Vstupné: 100 Kč

26. října: Sto zvířat - Elephantour 2018

Kapela STO ZVÍŘAT přichází do své dvacáté osmé sezóny jistým krokem a v plné formě. Zvířecí devítičlenná sestava se po loňském podzimu, kdy se koncertně věnovala sólovému albu své zpěvačky Jany Jelínkové DÁMA S ČÁPEM, opět vrací ke klubovému programu sestavenému ze svých třiceti největších pecek a hitovek. Diváci se tudíž mohou těšit na své oblíbené songy jako Píseň, Poprvé, Alice se dala na pití, Podpaží, Nejkratší cesta, Škola a další, které ke zvířecí koncertní atmosféře neodmyslitelně patří a jsou výběrem toho nejlepšího z jedenácti zvířecích alb. Vše navíc podtrhuje pro Zvířata typická žlutočerná pódiová prezentace a kabaretní kostýmy.

Společenský sál KD Dobříš, pátek 26. října od 20:30 hod. Vstupné: 200,- (předprodej) a 250,- (na místě). Předprodej vstupenek v Trafice u Davida, Dobříš. Rezervace vstupenek pro zájemce, kteří nejsou z Dobříše, na tel.: 318 521 302.

28. října: Taneční čaje

Společenské setkání všech bez rozdílu věku. Hrají a zpívají Patronky, Tři v tom a dal... Na všechny se velmi těší pořadatelé z Okrašlovacího spolku Dobříš.

Společenský sál KD, neděle 28. září od 17:00 hodin, vstupné dobrovolné.

Připravujeme na listopad:

05. 11. Travesti show Kočky a Techtle Mechtle vás zvou na „Cestu kolem světa“ - společenský sál KD od 19:00 hod. Předprodej vstupenek v Trafice u Davida. Vstupné: 270,- (předprodej); 290,- (na místě)

09. 11. Snow film fest  - nejlepší filmy o zimních sportech z celého světa

15. 11. Vernisáž výstavy k 100. výročí založení ČSR

16. 11. Michal Pavlíček a Trio - koncert k novému albu Pošli to tam a k státnímu svátku 17. listopadu.

Vybrané písně z alba a další Pavlíčkovy kusy zaznějí na chystaných koncertech, na kterých ho kromě zpěvačky Milly Honsové doprovodí i Trio: Martin Ivan na basu, Michal Daněk na bicí a Michal Nejtek na klávesy.

30. 11. Gaia Mesiah - Koncerty v rámci podzimní tour byly bohužel zrušeny kvůli zdravotním obtížím jedné z členek kapely!!!  Náhradní termín dobříšského koncertu bude brzo oznámen.

autor článku: Jindřiška Kastnerová | KD Dobříš