Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

Ilustrační foto

Vyrazte na 3. ročník dobříšského festivalu vína

přidáno: 21. 08. 2017

Za dobrým a kvalitním vínem už nemusíte třeba na Moravu, ale stačí, když přijdete první zářijovou sobotu do centra Dobříše, kde se bude konat již třetí ročník festivalu vína.

Dobříšský festival vína se těšil již po prvním ročníku velkému ohlasu návštěvníků a slavil velký úspěch, a tak se není co divit, že v letošním roce se bude pořádat  potřetí. Letošní ročník se uskuteční v sobotu 2. září. Tentokrát se však celé dění festivalu přesune z Komenského náměstí do Kopáčkova Dvora. Hlavní organizátorkou této akce je po celou dobu tří let paní Heather Crowther, která tak dokázala v Dobříši vytvořit novou jedinečnou akci, která se těší velké návštěvnosti.

Exotika v centru Dobříše

Ochutnat budete moci nejen výtečná česká vína z tradičních vinařských oblastí, ale vybrat si budete moci i ze vzorků vín z více než 15 zemí z celého světa. Ochutnat budete moci např. exotická vína z Peru, Chile, Jižní Afriky nebo Nového Zélandu.

Těšit se můžete nejen na degustaci

Kromě degustace výtečného vína se můžete těšit také na speciální sýrové delikatesy. Chybět nebude ani bohatý doprovodný program, ve kterém nebudou chybět hudební skupiny mnoha žánrů. Zahájení festivalu vypukne již v dopoledních hodinách a doprovodný program je připraven až do večerních hodin.

Podrobný program festivalu:

11:00 – Zahájení festivalu a prodeje vína
12:00 – Představení sponzorů a vystavujících vinařů
13:00 – Štěstí – Břišní tance
14:00 – Aerobik Studio Orel Dobříš
15:00 – Představení sponzorů a vystavujících vinařů
16.00 – Kejklíř Půpa
16.30 – Divadlo Koňmo
17.30 – Kejklíř Půpa
18:00 – Vasilův Rubáš
19:30 – Představení sponzorů a vystavujících vinařů
20:00 – Gang Ala Basta
21:00 – U-Prag

Degustovat budete moci za speciální žetony

Během dne se bude na festivalu platit tzv. žetony v hodnotě 10 Kč/ks. Žetony si bude možné zakoupit u speciálního stánku, který bude organizátory dostatečně označen. Za žetony si pak návštěvníci budou moci koupit degustační vzorek vína nebo delikatesu. K dispozici budou také degustační sklenice, které si budou návštěvníci moci zapůjčit za zálohu. 

Jak je vidět, tak nejen milovníci vína se opravdu mají na co těšit!

autor článku: Kamila Paulová