Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

Ilustrační foto

PŘEHLED: Kam s dětmi vyrazit nejen zítra na Den dětí?

přidáno: 31. 05. 2019

Mezinárodní den dětí se slaví už zítra 1. června! Využijte krásného počasí a vyrazte si s dětmi užít pěkný den plný zábavy. Jelikož v tomto roce vyšel Den dětí na sobotu, je v okolí připraveno mnoho akcí. Někteří organizátoři se rozhodli zábavný den přesunout na neděli nebo až na příští víkend. Tak kam vyrazíte?

31. 5. Zábavný den u Bedřicha

Už dnes odpoledne je připraveno u dobříšského prodejce potravin zábavné odpoledne pro děti se skákacím hradem, balónky, a dokonce i zmrzlinou.

1. 6. Cesta za pohádkovým dědečkem

Tradiční akce TJ Sokol Dobříš pro děti se uskuteční i v letošním roce v sobotu dopoledne v dobříšském anglickém parku.

1. 6. Skanzen Vysoký Chlumec

Celodenní program, při kterém skanzen ožije vojáky, sedláky i řemeslníky. Atmosféru vesnice, ve které se dočasně usadila vojenská jednotka, přiblíží návštěvníkům zhruba tři desítky účinkujících. Ve vojenském táboře uprostřed skanzenu budou probíhat ukázky výcviku a střelby z historických palných zbraní. V okolních chalupách pak najdeme řemeslníky, jejichž činnost často s pobytem armády souvisela – kováře, sedláře, krejčího a knoflíkáře. Návštěvníci si mohou vyzkoušet rozdělávání ohně křesáním, vyčesávání vlněného rouna, praní prádla, dobové karetní hry, lidové hračky a ochutnat perníčky nebo placky. Program probíhá od 10:00 do 17:00, vstupné 40 Kč dospělí / 20 Kč děti, studenti, senioři.

1. 6. Nová Ves pod Pleší

V Nové Vsi pod Pleší si děti program užijí na víceúčelovém hřišti od 13:00 hod. V podvečer zahraje kapela Forte a ve 22:00 hod. bude připraven ohňostroj.

1. 6. Dětský den v Rybníkách

Každoroční dětský den se uskuteční také na dětském hřišti v Rybníkách. Zajištěno bude opět dostatek akcí pro všechny děti z Rybníků a širokého okolí.

1. 6. Dětský den na Slapech

Zábavu plnou her, soutěží, dobrot a pohody si přijeďtě užít na Slapy u vody. Těší se na vás klaunice Bobina.

1. 6. Dětský den v Malé Hraštici

Dětský den v Malé Hraštici se ponese v duchu „Hry minulého století“. Program startuje ve 14:00 hod.

1. 6. Muzejní noc v Muzeu zlata Nový Knín

Noční prohlídky historického objektu Mincovny proběhnou od 17:00 do 23:00 hod., v níž kdysi perkmistr vykupoval od těžařů zlato a rýžování zlata, připraven bude i další doprovodný program.

1. 6. „Děti za deset“ v Příbrami

V sobotu budou mít děti v příbramských sportovních zařízení vstup pouze za 10 Kč.

2. 6. Zahradní slavnost Dětského domova Korkyně

V neděli bude slavit Dětská domov Korkyně v památníku Karla Čapka na Strži. Zažijete vystoupení šermířů, skupinové bubnování, hry a soutěže pro děti, občerstvení s výbornou kávou, výtvarný koutek a další překvapení.

4. 6. Den s Antonínem Dvořákem

Projekt zahrnující cca 20 samostatných koncertů a pořadů pro děti i širokou veřejnost. V rámci tohoto projektu dochází jak k prezentaci klasické hudby, tak k propojení hudby s dalšími uměleckými obory – výtvarným uměním či tancem. Na projektu se aktivně podílí i příbramské Základní umělecké školy a žáci základních a středních škol.

8. 6. Dětský den v Obořišti

Na dětském dni v Obořišti si můžete užít odpoledne plné soutěží a zábavy. Nezapomeňte si s sebou vzít KOLO :-) 

9. 6. Dětský sportovní den ve Voznici

V neděli 9. června s dětmi můžete vyrazit do Voznického lomu, kde bude od 13:00 hod. připraven pro děti sportovní program.

15. 6. Oslava 135 let Sboru dobrovolných hasičů a zábavné odpoledne pro děti v Dalekých Dušníkách

Sbor dobrovolných hasičů a Obecní úřad v Dalekých Dušníkách zvou na oslavu, která se uskuteční na hřišti v Dalekých Dušníkách. Během odpoledne se můžete těšit na soutěž v požárním útoku dětí, výstavu hasičské techniky, taneční vystoupení, ukázku nácviku první pomoci, létání s modely letadel, ohnivou show, skákací hrad, foto-koutek, střelnici, jízdy na koních a mnoho dalšího. Od 19:00 hod. pak zahraje Brtník Band.

autor článku: Redakce DA